Wat Is HijackThis 2.0.2?

Wat Is HijackThis 2.0.2?


Browser-kaping treedt op wanneer een virus of andere schadelijke bestand veroorzaakt een gebruiker internetbrowser zoekopdrachten op het Web of navigatieopdrachten omleiden naar webadressen dan degene die de gebruiker oorspronkelijk de bedoeling was om te bezoeken. HijackThis door Trend Micro kunt u wilt zien welke programma's worden uitgevoerd op uw computer zodat u kunt identificeren het schadelijke programma dat veroorzaakt de omleiding en verwijdert.

Hoe werkt HijackThis

HijackThis doet ' werkzaamheden zoals standaard antivirus software door te zoeken naar specifieke virus of malware bestanden. In plaats daarvan, het programma inspecteert de instellingen voor zowel de gebruiker Internet-browser en besturingssysteem. HijackThis maakt een logboekbestand met alle programma's en plugins die actief in de browser of OS op het moment dat de scan is uitgevoerd zijn, zodat gebruikers om te zien precies welke programma's worden uitgevoerd en programma's die mogelijk de oorzaak omleiding of andere computerproblemen identificeren. De HijackThis log omvat alle lopende processen, met inbegrip van programma's die vanaf de Windows Task Manager verborgen zijn.

HijackThis 2.0.2

HijackThis 2.0.2 is een oudere versie van het programma, wat betekent dat het is niet de huidige versie vanaf de datum van publicatie. Daarom kan het niet alle van de functies die beschikbaar zijn in de meest recente versie bevat. Aangezien HijackThis maakt geen gebruik van een centrale databank voor kwaadaardig bestand identificatie, zoals een antivirusprogramma doet, kunt u nog steeds effectief oudere versies zoals 2.0.2 gebruiken als u niet wenst om te upgraden.

Installatie en het gebruik

U moet twee afzonderlijke bestanden--de installateur en uitvoerbare--installeren en gebruiken van HijackThis downloaden. Zodra gedownload, voert u het installatieprogrammabestand eerst nodig HijackThis om onderdelen te installeren, dan Verwijder het installatiebestand. Voor het gebruik van het programma, stormloop naar de uitvoerbaar bestand om te starten de eerste HijackThis-interface. U vervolgens opties voor het uitvoeren van een systeemscan, een systeemscan uit te voeren hebben en een logboekbestand van de scan, opslaan of overslaan van de scan en open het HijackThis programma zonder dat wordt gescand. Na een scan, kunt u afzonderlijke processen selecteren door te klikken op de lege vakjes naast hun aanbiedingen. Te klikken op 'Fix afgevinkt' stopt en verwijdert u alle geselecteerde processen.

Overwegingen

Een aantal belangrijke programma's en processen van het besturingssysteem mogelijk niet onmiddellijk herkenbaar wanneer in een HijackThis log weergegeven omdat ze niet processen die OS gebruikers rechtstreeks behandelen. Stoppen en processen lukraak verwijderen kunnen programma's of het OS zelf te onjuist functioneren of volledig crashen veroorzaken. Als u een lopend proces niet herkennen en niet zeker weet als er schadelijke, onderzoek het proces voordat u het verwijdert.