Wat Is een EPS-Document?

Wat Is een EPS-Document?


EPS staat voor Encapsulated PostScript. PostScript is uitgevonden door Adobe Systems en de bestandsindeling was het eerste product van dat bedrijf. Encapsulated PostScript is een bestand dat binnen een PostScript-bestand gaat. Zoals "encapulated": ", zoals vervat", zou het worden verwacht dat het Encapsulated PostScript-bestand in een PostScript-indeling is te worden ingebed in een bestand van een ander type. Het omgekeerde is echter waar. Het is een andere bestandsindeling die kan worden ingesloten in een PostScript-bestand.

PostScript

PostScript is gemaakt in reactie op de uitvinding van laserprinters. Laserprinters bevatte processoren die nodig de instructies op het uiterlijk van een document. Vorige printerbestanden aanwezig letter voor letter details van een document, gestoken samen, zoals lijnen en de printer het document per regel zou uitprinten. Laserprinters nodig voor het monteren van een image en afdrukken die, alsof het een fotokopieerapparaat. PostScript bevat programmeertaal constructies zodat gedragscodes een documentafbeelding te worden samengesteld. Adobe gebruikt de PostScript taal als basis voor de ontwikkeling van Adobe Acrobat, die vervolgens PostScript als primaire product van het bedrijf vervangen.

Inkapseling

Inkapseling impliceert een ding binnen een andere te embedding. Het EPS-bestand is meestal een beetje toegewezen beeld. Het beeld binnen het EPS-bestand wordt niet weergegeven als PostScript-codes, maar de headers bestand volgen de conventies van de PostScript-zodat de compatibiliteit met het met bestand. Het specifieke gedeelte van de PostScript-richtsnoeren die voor EPS-bestanden gelden worden PostScript Document Structuring Conventions, of DSC genoemd.

Voorbeeld

De indeling wordt gebruikt om een voorvertoning van een PostScript document binnen hetzelfde bestand als de PostScript-code. Als een printer niet geschikt is voor het afdrukken van PostScript, drukt hij het afbeeldingsbestand in plaats daarvan. Zo kan een PostScript-bestand bevatten twee alternatieve representaties van hetzelfde document. Wanneer het EPS-bestand wordt gebruikt voor het maken van een afdrukvoorbeeld, wordt de afbeelding in de TIFF-indeling voor de toegewezen grafische van de bits gehouden.

Bewerken

Een EPS-bestand, eenmaal zijn geïmporteerd in een andere PostScript-bestand, kan niet worden bewerkt. Het is een enkele entiteit, zoals een afbeelding. Zelfs als het EPS-bestand tekst bevat, is deze eigenlijk behandeld als een foto van die tekst. De EPS-insert kan worden aangepast, of omgezet in andere opzichten zoals wordt gespiegeld of gedraaid. De grafische editor kan slechts behandelen een EPS-bestand, als Postscript-staat. Adobe produceert een assortiment van grafische redacteurs, die allemaal kunnen lezen van een EPS-bestand. Het bestand krijgt de extensie EPS of EPSF.