Wat Is de Tracker-Applet in Ubuntu?

Een toepassing die wordt geleverd met Ubuntu, een Linux-gebaseerd werkend systeem, Tracker bestaat uit een scala aan innovatieve technologieën die samenwerken om de werking van het bureaublad van een computer beïnvloeden. Bedoeld om het toevoegen van verfijning en integratie aan de systeemomgeving, blijft de Tracker applet efficiënt en zeer snel voor vele toepassingen. Tracker is geschreven in de programmeertaal C, en helpt ook ontwikkelaars stuk samen de Ubuntu en GNOME interfaces.

Indexer

De Tracker-applet zorgt voor uitgebreide zoekopties rechte vanaf het bureaublad. Terwijl veel andere systemen gebruiken een "vinden" of "locate" systeem dat erg traag werkt, Tracker loopt licht op de systeembronnen en werkt relatief snel. Met behulp van een combinatie van metagegevens en de SQLite en QDBM technologieën, loopt Tracker een unieke zoek operatie gebruik kunnen maken van een sleutelwoord en tag systeem. Tracker kunt zoeken naar bestanden op basis van de gegevens binnen en ook door beschrijvende eigenschappen, zoals metagegevens van een bestand.

Label Database

Tracker kan een gebruiker naar afzonderlijke bestanden met een trefwoord van keuze, werken in tandem met de Indexer en helpen met persoonlijke organisatie tag. Deze functie kan het omzeilen van de noodzaak voor meerdere mappen bevatten elk gespecialiseerde informatie, een methode die tot rommel leiden kan. Tracker maakt ook gebruik van deze tag database voor zeer opgegeven zoekacties, zoals het zoeken van bestanden die zijn gemaakt binnen een bepaalde maand en die beschikken over een bepaalde dossiergrootte, bijvoorbeeld.

Extensible Metadata-Database

Een methode om bestanden geordend houden, metagegevens bevat gegevens over andere gegevens op een computer. Tracker werkt een metadata-systeem dat voorziet in hulpprogramma voor andere toepassingen, zoals muziekspelers. In het geval van een muziekspeler bezitten enkele nummers metagegevens die een van artiesten of album naam bevat. Tracker's Extensible Metadata Database zorgt voor een doeltreffende en snelle beheer van metagegevens voor dit soort toepassingen. De metadata-database bezit uitbreidbaarheid, wat betekent dat ontwikkelaars gemaakt zodat het kan worden uitgebreid in de toekomst met nieuwe opdrachten.

Database voor First Class objecten

Bij het programmeren verwijst een "first class object" naar iets dat een programmeur kan maken, vernietigen of doorgeven als een parameter. Een 'parameter', op zijn beurt verwijst naar een speciaal type van variabele, of stukje informatie. Tracker onderhoudt een eigen database voor eersteklas objecten, waardoor andere toepassingen, zoals GNOME, gebruik maken van de informatie. Uniek, behandelt Tracker bestanden op een computer alsof elk een eerste klasse-object, zodat het voor het opslaan van gegevens met betrekking tot de eigenschappen van een bestand. Bijvoorbeeld afbeeldingen bezitten afmetingen en muziekbestanden bezitten audio lengtes, zodat Tracker houdt tabs op alle gerelateerde informatie.