Wat Is de DNP 3.0 Protocol?

"DNP 3.0" is de "Distributed netwerkprotocol." Het is een systeem voor communicatie, speciaal ontworpen voor nutsbedrijven. De berichten die zijn omschreven in het protocol worden gebruikt om te controleren van de processtroom omgevingen in plaats van te bedienen van een machine of om commerciƫle gegevens verzamelen.

Toepassing

Organisaties met behulp van DNP 3.0 gaat met vloeistoffen of stromen. Sensor apparatuur maatregelen doorvoer en capaciteit van leidingen, kabels en tanks. Deze functies dienen de olie en gasindustrie en watervoorziening, afvalwater en elektriciteitsbedrijven.

Functie

Het protocol wordt verdragen voor gegevenspakket indelingen beschreven. Het bevat ook een aantal standaardberichten. Gebruik van de capaciteit, fouten, storingen en doorvoer informatie zijn gemeld terug uit sensoren aan een centrale rapportage-instrument. Er is geen beveiligingsfunctie in het protocol. Het beoogde gebruik van het systeem is ter plaatse, waar het wordt verondersteld alleen geautoriseerd personeel zijn toegelaten.

Geschiedenis

Het protocol werd ontwikkeld in Canada door Harris gedistribueerde automatiseringsproducten. De toepassing wordt hoofdzakelijk gevonden in Noord-Amerika. Gebruikers en producenten van DNP 3.0 systemen gevormd de gebruikersgroep van de DNP3, die beheert en distribueert de protocol-documentatie. Deze normen kunnen kostenloos vanaf de website van de organisatie van de DNP3.