Wat Is AP Div-elementen in Dreamweaver?

Adobe Dreamweaver biedt een scala aan methoden voor het toevoegen van inhoud aan webpagina's. Eén daarvan is de Absolute positie afdeling of de AP Div. Dit hulpmiddel gebruikers mogen de inhoud op een pagina te plaatsen, zodat de locatie constant blijft. Voorafgaande voor Dreamweaver CS3 AP Div-elementen stonden bekend als de "layers". Dit is enigszins misleidend, omdat veel webdesigners ook gebruik maken van Adobe Photoshop, en in dat programma de term "laag" een volledig andere betekenis heeft.

Functie

AP Div-elementen zijn een variant op gewone Divs. Een Div in Dreamweaver weergegeven als een vak met een specifieke X / Y coördineren. Dat wil zeggen, lijkt het een bepaald aantal pixels vanaf de bovenkant van de pagina en vanaf de linkerrand van de pagina. Wanneer u de pagina echter in een browser bekijkt, schuift de Div's inhoud afhankelijk van de grootte van het browservenster. AP Div-elementen afwijken van dit daarin bevestigen zij het standpunt van de inhoud zodat het blijft de exacte afstand vanaf de bovenkant en vanaf en links randen die de gebruiker ongeacht de grootte van het browservenster aangeeft.

Positie

AP Div-elementen kunnen worden geplaatst op een webpagina door te klikken op invoegen uit Dreamweaver de bovenste werkbalk, geboden lay-outobjecten selecteren in de lijst, selecteert u AP Div. Dit plaatst een vak op het scherm. Om de positie van het vak, de cursor op het plein dat in de linker bovenhoek verschijnt. De cursor verandert in een hand. Klik en sleep om te verplaatsen van het vak. U kunt ook instellen dat het een exact aantal pixels van de bovenkant en de linkerkant door waarden toe te voegen in de windows T and L label in het deelvenster Eigenschappen aan de onderkant van het scherm wordt weergegeven.

Inhoud

AP Div-elementen kunnen elk type inhoud ondersteund door Dreamweaver inclusief tekst en afbeeldingen bevatten. Om tekst te plaatsen in een AP Div-element, klikt u op binnen haar vak en type. Om een afbeelding te plaatsen, klik en sleep de afbeelding uit het bestandenpaneel in de rechterbenedenhoek van het scherm naar het vak van de AP Div-element in uw Web-pagina. Zodra de inhoud wordt in het vak dat zal gaan met het AP Div-element geen kwestie waar u het plaatsen.

Grootte

Als de inhoud te groot of te klein voor het AP Div-element is, is het beste formaat voor het indelen van de rest van uw pagina. Tot zo vlotter de cursor boven een van de hoeken van het vak AP Div-element, dan klikken en slepen om het formaat van het vak te. U kunt ook het AP Div-element aan een breedte en hoogte van een bepaald aantal pixels instellen door waarden toe te voegen in het venster Label W en H in het deelvenster Eigenschappen.