Wat inkt moet u gebruiken voor foto's?

Het kiezen van de juiste inkt voor foto's afdrukken kan variëren, afhankelijk van welk model printer u eigenaar bent. Terwijl standaard inkten met fotopapier werkt, verkopen veel bedrijven gespecialiseerde foto inkten die een scherper beeld, een langere levensduur voor de foto- en betere kleurgetrouwheid beloven. Het is niet met succes bewezen (vanaf November 2009) dat elke printer thuis 100 procent geschikt is voor het produceren van laboratorium-kwaliteit fotoafdrukken; met de juiste inkt en papier combinatie het verschil is echter nauwelijks te onderscheiden.

Huis fotoprinters

Hewlett-Packard (HP), Canon, Epson en Kodak zijn de top leveranciers van fotoprinters. Ieder heeft zijn eigen unieke foto-afdruksysteem. Lexmark biedt printers die afdrukken van foto's met speciale inkten, maar ze zijn grotendeels inferieur aan andere fotoprinters beschouwd omwille van de reputatie van het bedrijf voor schalen terug engineering kwaliteit te houden haar printers tegen een lage prijs.

HP foto's afdrukken werkt het beste op haar Photosmart-printers en de HP Vivera inkt en premium fotopapier voor de productie van langdurige, kwaliteit foto's gebruikt. HP Vivera inkt worden ook vaak aangeduid als de O2 inkten op hun verpakking en door verkopers.

In 2008, een Canon haar ChromaLife 100 inkt en papier systeem upgrade naar ChromaLife 100 +. Het nieuwe ChromaLife100 +-systeem maakt gebruik van Canon dye inkten en biedt op haar website van een album leven van maximaal 300 jaar. Afhankelijk van de leeftijd van uw Canon printer is uw beste weddenschap voor kwaliteit fotoafdrukken ChromaLife 100 of ChromaLife 100 + inkten en kwalitatief hoogwaardige fotopapier te gebruiken.

Epson's standaard DuraBrite inkten zijn goed voor het dagelijks afdrukken en kunnen worden gebruikt voor foto's afdrukken. Echter, voor lange levensduur en fotoalbum waardig resultaten, moet u de Epson Claria High Definition inkten op één van hun ambachtelijke serie fotoprinters.

Kodak biedt momenteel niet een lijn van specifieke fotoprinters als haar concurrenten. Bijna alle van de inkjet All-in-one systemen hebben echter foto afdrukken mogelijkheden. Volgens haar website, "meest andere jongens gebruiken kleurstoffen, kinda like je kleren. Dus net als je favoriete shirt, zullen uw foto's vervagen. Kodak gebruikt door inkt op pigmentbasis---zodat de levendige kleuren van uw foto's en documenten zal een leven lang meegaan." Voor nu biedt de Kodak alleen één merk van inkt die wordt gebruikt voor alledaagse en foto belettering.

Lexmark-printers met foto afdrukken mogelijkheden gebruiken de Vizix inktcartridges om de best mogelijke foto resultaten te bereiken.

Ongeacht welk merk van de printer die u bezit, universeel wordt overeengekomen dat u inkten gemaakt door het bedrijf en niet gerecyclede of generieke navulbare inktcartridges te gebruiken. Terwijl deze types cartridges goedkoper en geschikt voor dagelijkse document afdrukken zijn, zijn ze niet gemaakt om te produceren van kwalitatief hoogwaardige fotoprints die niet snel vervagen.