Wat AM2 CPU's zijn compatibel met de nieuwste BIOS op een ASUS M2N-E?

Wat AM2 CPU's zijn compatibel met de nieuwste BIOS op een ASUS M2N-E?


Het moederbord van ASUS M2N-E kwam uit eind 2006 en was één van de eerste motherboards om de Advanced Micro Devices AM2-socket norm, waardoor de AMD CPU's te gebruiken van DDR2-RAM te gebruiken. AMD vervangen later de AM2-specificatie met de AM2 + en de AM3 CPU socket oplossing, met de laatste waardoor DDR3 RAM om te werken met de nieuwste generatie CPU's. CPU's die zijn ontworpen om te werken in de AM2 + en AM3 sockets kunnen werken in de AM2-sockets, maar zij mei niet zitten kundig voor functies zoals DDR3 RAM gebruik op volledige potentieel. De huidige BIOS-revisie voor deze moederbord is versie 3001, gedateerd van februari 2009.

AMD Athlon 64 familie

Dit is de CPU-familie die de ASUS M2N-E werd oorspronkelijk ontworpen voor. Deze CPU's liep bij wattages variërend van 62 watt tot 45 watt, afhankelijk van de generatie van de processor. Zij waren van AMD's eerste echte inval in 64-bits processoren en kregen prestaties waarderingen die een synthetische maatregel van prestaties waren; meest varieerden in werkelijke kloksnelheid van 2 GHz tot 2,6 GHz. Deze CPU's werden vervangen door de Athlon 64 FX-familie. Deze CPU's zijn compatibel met elke versie van het BIOS voor het M2N-E moederbord.

AMD Athlon 64 X 2 familie

Deze processors zijn functioneel hetzelfde als de AMD Athlon 64 FX-familie, maar waren alle dual core-processors. Zij vereist een BIOS-versie. Verbeterde functies op deze processor, voorbij de tweede kern, inbegrepen een beter geheugencontroller, hoewel nog steeds beperkt tot DDR2, en meer level 1 en level 2-cache op de chip. Deze processorfamilie werkt met het nieuwste BIOS voor het M2N-E moederbord.

AMD Phenom II familie

De AMD Phenom familie maakt gebruik van een andere architectuur dan de Athlon 64 en beschikt over aanzienlijke prestaties verhoogt. Deze CPU's zijn bedoeld voor de socket AM3, en ze te gebruiken op dit moederbord zal het uitschakelen van bepaalde functies, zoals de DDR3 RAM compatibiliteit. Met behulp van de Phenom II processoren op dit moederbord vereist wijzigen van BIOS-instellingen als u de processor starten veilig, met inbegrip van de spanning aan te passen. Het is vooral belangrijk om eruit te komen Phenom II processoren die piek op niet meer dan 125 watt, anders kan de spanning loting systeem onregelmatigheden en systeem lockups veroorzaken.