Voordelen van een muis Rollerball

Voordelen van een muis Rollerball


Een optische of lasermuis, in de meeste gevallen werkt zo goed of beter dan een oudere rollerball muis, vaak aangeduid als een mechanische muis. Maar in bepaalde situaties rollerball muizen hebben voordelen ten opzichte van hun nieuwere tegenhangers. Wanneer kosten is een primaire probleem, of bij het werken op bepaalde oppervlakken, rollerball muizen nog beter te presteren dan andere apparaten.

Oppervlakken

Hoewel optische muizen op vele oppervlakken werken, volgen ze vaak niet goed op glas of gladde gespiegelde oppervlakken. Dit probleem vloeit voort uit de manier waarop optische muizen onvolkomenheden in een oppervlak gebruikt verkeer, en de tendens van de muis licht te passeren van glas in plaats van rebound terug te lezen. Als u wenst te gebruiken van een muis op een bijzonder glad of transparante ondergrond, zal een roller muis resulteren in betere beweging detectie.

Prijs

Terwijl muistechnologie lager in de totale prijs blijft, zijn rollerball muizen meestal beschikbaar voor aanzienlijk minder dan optische muis-equivalenten. Gebruikers op zoek naar goedkope, vindt functionele muizen meestal rollerball apparaten voor slechts een paar dollars.

Compatibiliteit

Aangezien veel rollerball muizen werden geconstrueerd voor gebruik met oudere systemen, gebruiken zij vaker de PS/2-poort voor verbinding. Hebt u een oudere systeem zonder USB compatibiliteit, of een systeem met beperkte toegang van USB, biedt een roller muis compatibiliteit met de oudere aansluittechniek. Een eenvoudige PS/2 naar USB adapter maakt een oudere rollerball muis compatibel met vrijwel elke moderne computersysteem zo goed.

Reparaties

Veel optische muizen-gebruikers geven geen methode voor toegang tot de onderdelen van de werking van het apparaat, en hun complexiteit make gebruiker herstelt onhaalbaar. Als een roller-muis niet correct werkt openen en maken van fundamentele kunt schoonmaken reparaties herstellen van de functionaliteit. Meeste rollerball apparaten hebben een kleine verwisselbare plaat waarmee toegang tot de bal en de interne structuur van de muis.