Vier principes voor effectieve tekst in PowerPoint

Met twee tekst vakken al in gebreke gebleven op een gloednieuwe dia wanneer u Microsoft PowerPoint opent, is het eenvoudig om te beginnen met het typen van een presentatie vanaf de get-go. Terwijl dit is een snelle manier om in te springen, stil te ogen hoe maak uw tekst zo effectief mogelijk kan leiden tot een beter ontvangen presentatie. PowerPoint kan krijgen meer dan gewoon via een toetsenbord ingetypte tekens. Vertrouwen op de software corral te portretteren uw tekst in het beste licht.

Schermgrootte

Met een klik van een knoop, kan een PowerPoint gaan van de grootte van het computerscherm gebruikt voor de constructie van het aan een massieve muur-formaat projectiescherm op meerdere dia's per pagina op een vel papier van de kopie gepropt. Om ervoor te zorgen dat uw tekst goed leesbaar is, beschouwen de uiteindelijke uitvoer en de lettergrootte aanpassen. Elk PowerPoint-sjabloon is ontworpen met bepaalde tekengrootten, zoals 44 voor de eerste dia titel tekstvak, maar u bent niet gebonden aan om het even welk van deze opties. Terwijl u typt, zich bewust zijn van het of de tekst aan de menigte van de dia begint. Als zo, kunt u overwegen extra dia's via de knop "Nieuwe Slide" toevoegen op het tabblad "Start" en vervolgens het lettertype vergroten.

Over the Rainbow

U kunt creatief te vangen de aandacht van de publiek van de presentatie, en PowerPoint maakt dat mogelijk met de opties voor lettertype kleur en thema die in principe kan uw standaard basic zwarte tekst op witte dia-achtergrond om het even wat onder de regenboog. Kies kleuren verstandig om te rijden best uw tekst punten thuis. Zwart op wit is gemakkelijk te lezen, citroen geel op wit is niet. Stick met een donkere tekst op een lichte achtergrondthema voor de meerderheid van uw punten, met een andere kleur besprenkeld in voor nadruk, zoals rood voor productnamen of weer te geven van verkoopcijfers achterstand.

Break It Up

Sloop van tekst in PowerPoint is zo overwegend dat de meerderheid van PowerPoint van vooraf ingestelde dia's en sjablonen geformatteerd met opsommingstekens komen. Maken gebruik van opsommingstekens--of u PowerPoint gebruiken of uw eigen toevoegen--voor het uitvoeren van een proces genaamd "chunking," waar u uw publiek geven kleine stukjes informatie te verteren tegelijk. Moeilijk lezen of uw kijkers diavoorstelling bekijkt een presentatie live of deze weer te geven op hun bureau, een enkele PowerPoint-dia gepropt met tekst kan maken. Met behulp van opsommingstekens breekt de tekst en biedt veel lege ruimte rond de lijnen, geven publiek ruimte om te ademen-- en lezen.

Afhandeling van een herziening

Uw tekst wellicht de meest beknopte en krachtige boodschap kan, maar als het is gevuld met een leisteen van fouten, dat bericht verloren samen met uw publiek. Te vangen zo veel doeltreffendheid van uw tekst mogelijk, Bekijk uw presentatie voordat u hieraan. Praktijk lezen de tekst hardop om ervoor te zorgen het maakt zin en dat de dia's in een logische leesvolgorde. Profiteer van PowerPoint de tekst zo goed controleren. Kijk voor kleine rode en groene golvende lijnen onder de tekstvakken, waar PowerPoint denkt dat u een fout hebt gemaakt. U vindt hier ook een spellingscontrole, de taal checker en de synoniemenlijst op het tabblad van de "Review" van het scherm. Een andere optie is om te vragen iemand anders om de tekst te geven het een vers paar ogen te controleren.