Verschil tussen ANSI & ASCII

ANSI- en ASCII zijn veelvoorkomende afkortingen een gemeenschappelijk erfgoed hebben. Een vertegenwoordigt een normenorganisatie en anderzijds een mededeling codeset ontwikkeld door die instantie.

ANSI

Het American National Standards Institute is een niet-gouvernementele normen organisatie instellen. De normen bestrijken een grote verscheidenheid aan product-, communicatie- en proces activiteiten. Deelname aan het proces en de onderwerping aan de set van normen zijn vrijwillig.

ASCII

American Standard Code for Information Interchange is een coderingsstandaard voor tekst op basis van het standaard Engelstalige alfabet volgorde. Het wordt gebruikt in computergebruik en communicatie voor weergave van de tekst. Het alfabet in hoofdletters en kleine letters, leestekens en de mededeling van de niet-afdrukbare codes zijn al gecodeerd met behulp van 8-bit combinaties.

Gemeenschappelijk erfgoed

ASCII-codering werd ontwikkeld door de American Standards Association vanaf 1960. Deze onafhankelijke organisatie later werd een deel van de ANSI-organisatie.

Internationale equivalenten

De International Organization for Standardization (ISO) is een internationale equivalent van de ANSI-organisatie, vaststelling van normen die meer dan de Amerikaanse belangen omvatten. Unicode is een standaard voor tekencodering die bevat tekens en symbolen buiten de Engelse tekenset zodat informatie-uitwisseling Amerikaanse grenzen plaatsvinden kan.