Veranderende mediabestandstypen

Er zijn een verscheidenheid van verschillende indelingen die worden gebruikt voor het opslaan van video-en muziekbestanden. Hoewel veel van deze formaten wijd compatibel met zowel PC als Mac systemen zijn, en kunnen worden gebruikt op draagbare apparaten, zoals mobiele telefoons en MP3-spelers, zijn er andere media bestandstypen die kunnen worden gebruikt in zeer weinig programma's. Als u wilt bewerken of deze bestanden uploaden, moet u kunnen hen eerst converteren.

Media-indelingen

Als het gaat om mediabestanden opslaan, zijn verschillende formaten goed voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld, maakt de populaire AVI-videoformaat zeer grote bestanden, die veel ruimte in beslag nemen, maar ook zeer hoge kwaliteit. Andere video typen, zoals MP4, zijn kleine bestanden, maar verliezen van kwaliteit in de compressie. Hoewel er geen perfecte bestandstypen die in elk programma en op elk apparaat werken, zijn er sommige algemene regels voor het gebruik van media-bestandstypen. AVI en MPEG-bestanden werken in video-editing software en naar VCD of DVD kunnen worden gebrand. MP4-bestanden zijn de beste voor MP3-spelers en uploaden te video-sharing sites, zoals YouTube. MP3 en WAV-bestanden zijn algemeen aanvaarde audiobestanden die kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van programma's, met inbegrip van video- en audio-editors en in online ringtone makers.

Het bestandstype wijzigen in een programma

Er zijn verschillende programma's waarmee de omrekening tussen videobestandstypen. Windows Movie Maker, iMovie en Adobe Premiere alle hebben de mogelijkheid om op te slaan als meer dan één bestandstype. Gebruik deze methode voor bestandsconversie, het oorspronkelijke bestand uploaden naar de programma, sleept u het bestand in de tijdlijn van het programma en vervolgens "exporteren" of "Publiceren" de film, een van de beschikbare indelingen te selecteren. De bestandstypen kunt u opslaan om op te hangen van op welk programma u gebruikt, maar AVI is een beschikbare optie in al deze programma's.

Een Converter downloaden

Als u liever bestand conversie programma's die op uw computer met de mogelijkheid om te converteren tussen meerdere video- en audio types hebben gewijd, in plaats van slechts twee of drie, er zijn goede programma's voor zowel audio als video. Any Video Converter is een video conversiesoftware die tussen een dozijn verschillende videobestandstypen omzetten kan. Switch Sound Converter is een audio conversiesoftware die in meer dan 20 verschillende formaten kunt converteren. Gecombineerd, zal deze twee software voldoen aan de meeste van uw media bestand conversie behoeften.

Online converteren

Het is ook mogelijk om te converteren tussen mediabestandstypen zonder het downloaden van elk type van software. Zamzar en Media-Convert zijn twee online conversie systemen waarmee u tussen meerdere mediabestandstypen converteren kunnen Beide systemen werken op ongeveer dezelfde manier. U uploaden de video of audio bestand dat u wilt converteren naar het online systeem en selecteer het type bestand waarin u het oorspronkelijke bestand geconverteerd dat wilt. Het belangrijkste verschil tussen Zamzar en Media-Convert is in de behandeling van het geconverteerde bestand. Zamzar stuurt een koppeling naar het bestand via e-mail zodra de conversie voltooid, is terwijl Media-Convert een directe link op haar website biedt.