Van XML naar HTML conversie

XML is een flexibele programmeertaal dat gemakkelijk naar een verscheidenheid van toepassingen en omgevingen vertaalt. Omdat XML voornamelijk een methode is voor het ordenen van gegevens, wordt het gebruik ervan alleen beperkt door creativiteit. Alles uit de structuur van een database om de weergave van inhoud op een webpagina kan worden gecontroleerd door een XML-bestand. Dus is een gemeenschappelijk gebruik van de taal het vertalen van een XML-bestand in HTML zodat het gemakkelijk wordt verspreid via het Internet.

Converstion Software aanschaffen

Het is mogelijk om te converteren van XML naar HTML met de hand. Maar dit proces zou moeizaam. Terwijl de gebruiker hoe dit zou gebeuren erkennen moet, is het efficiƫnter gebruik maken van eenvoudige software zodat de conversie. XML-codes bestaan in veel dezelfde manier als HTML. Zij worden gedefinieerd door het openen en sluiten van haakjes en vereisen een afsluitende element om te voltooien de tag. Vanwege deze overeenkomsten, zal ieder programma dat meerdere bestandsindelingen voor het bewerken van XML biedt-waarschijnlijk een bestand opslaan als HTML. XMLFox is een programma dat dit gemakkelijk maakt. De versie van XMLFox nodig voor de conversie is echter niet gratis. Een alternatieve maar minder geavanceerde programma dat ook XML converteert is XmlGenie, beschikbaar kostenloos. Gebruikers op zoek naar de snelste oplossing kunnen XMLFox kopen of downloaden van XmlGenie voor het verwerken van hun XML. Deze producten zullen bieden een snelle omzetting met beperkte functies, maar kunnen dienstig zijn.

Voor het gebruik van XmlGenie, dient u het programma met het oorspronkelijke XML-tekstbestand samen met twee extra bestanden die zal bepalen hoe het programma beheert de conversie. Een definitiebestand voor een document-type en een Conversiegids worden gemaakt om te begeleiden van een specifieke XML-bestand. Deze extra bestanden zijn afgestemd op de specifieke codes die worden gebruikt in het XML-bestand zodat het XmlGenie weet wat te zoeken en hoe om te verwerken elk type van de code die het zal tegenkomen.

Javascript gebruiken

Een meer krachtige methode voor het omzetten van XML naar HTML wilt, moet de gebruiker een javascript-programma voor het verwerken van het XML-bestand en de uitvoer als HTML aanpassen. Dit is de meest flexibele oplossing en geeft de programmeur volledige controle over de manier waarop het XML-bestand wordt weergegeven op een webpagina. Echter, deze methode vereist programmeren vaardigheid. Een voorbeeld van de javascript-programma voor het uitvoeren van deze taak is beschikbaar op de website van de organisatie van de W3. Een programmering lus is ontworpen om te lezen van elke regel in een XML-bestand. Wanneer een gewenste XML-code wordt ontdekt, gebruikt het programma een voorwaardelijke instructie voor de uitvoer van het gewenste HTML-equivalent. Op deze manier, worden specifieke XML-codes geconverteerd naar hun aangewezen HTML-tegenhanger. Er is geen limiet aan het aantal loops en voorwaardelijke instructies die kunnen worden gecombineerd om te genereren van alle mogelijke tags in een rijke XML-document voor bepaalde Web pagina kenmerken.