Tutorial over hoe te formatteren datum & tijd in een ColdFusion-Database

ColdFusion gebruikers voor het opmaken van datum en tijd gegevens die zijn opgehaald uit gegevensbronnen in een verscheidenheid van formaten met behulp van de functies LSDateFormat en LSTimeFormat. De functie LSDateFormat duurt twee vereiste ingangen, de datum en de gewenste indeling. Het heeft ook een optionele lokale parameter. Het geeft als resultaat de datum in het gewenste formaat. Deze functies zijn geschikt voor het verwerken van internationale datums tussen de jaren 100 en 9999.

Instructies

Opmaken van datums

1

Bepaal de gewenste datumnotatie en het omzetten in de juiste indeling code. Bijvoorbeeld, als u wilt gebruiken een dag van één cijfer, is de code "d", een single-digit maand gebruikt "m" en een twee-cijferig jaartal gebruik 'JJ.' Om uit te voeren dit met "/" tussen het, is de datum notatiecode "m/d/jj."

2

Identificeren van de variabele met de datum die u wilt opmaken.

3

Typ het volgende in het ColdFusion-script:

LSDateFormat (date, "format")

Zorg om te omringen dit met de "cfoutput" tag als deze nog niet zijn in een uitvoer-lus. Vervang "datum" door de variabelenaam--zonder gebruik te maken van de pond of hash-kwalificatie-- en vervang "notatie" met de gewenste indeling, gebruikt ofwel enkele of dubbele aanhalingstekens rond de verklaring van het formaat.

Opmaak keer

4

Bepaal de opmaak masker gewenst. Er zijn opties voor het weergeven van de uren zonder een voorloopnul voor uren met één cijfer, of "h," met een voorloopnul, of 'uu,' met behulp van een 24-uurs klok formaat, of 'Uu', en vele anderen. Kies de ''m' of 'PM' indicator weergeven, Toon seconden en minuten ook opmaken.

5

Bepalen van de variabele met de tijdwaarde die moet worden opgemaakt. De waarde kunnen een combinatie datum/tijd-waarde of een willekeurige tekenreeks die naar een tijdwaarde converteren kan.

6

Typ het volgende in uw uitgang code, ter vervanging van "tijd" met de variabele te gebruiken en "notatie" met uw gewenste opmaak string:

LSTimeFormat (tijd, "format")

Tips & waarschuwingen

  • De opmaakopdrachten worden op twee zijn niet hoofdlettergevoelig.
  • Het is niet nodig om te scheiden van de datum- en tijdwaarden voorafgaand aan het gebruiken van de gegevens in de functie.
  • Het "#" symbool rond de datum in de functie LSDateFormat of LSTimeFormat toe te voegen, zal een fout opleveren.
  • Vergeten de "#" symbool rond LSDateFormat of LSTimeFormat, wordt de opdracht als tekst als de uitvoer in plaats van retourneren de opgemaakte datum weergegeven.