Transparante kleur instellen in Powerpoint 2007

Transparante kleur instellen in Powerpoint 2007


Kleur in een Powerpoint-presentatie vervoert zin en humeur, en ook tekst leesbaar te maken of een ontwerpelement worden alle door haarzelf. Bij het kiezen van kleuren voor uw Powerpoint-dia's, overwegen niet alleen geschikt, zinvolle en aantrekkelijke kleuren, maar ook over de verschillende verzadiging en transparantie niveaus van de afbeeldingen die u selecteert. U kan de intensiteit van elke kleur neerhalen door de transparantie aan te passen. Gebruik de "Doorzichtige kleur instellen" optie om een gedeelte van een afbeelding transparant tegen een dia met een gekleurde achtergrond maken.

Instructies

1

Het Powerpoint-bestand openen, ga naar de dia waarop u wilt de kleur transparantieniveau bepalen.

2

Klik op de afbeelding op de dia die u wilt bewerken, klik op "Hulpmiddelen voor afbeeldingen." Selecteer de tab "Opmaak" in het lint.

3

Klik op "andere"kleuren in de linkerkant van het lint. Selecteer "Doorzichtige kleur instellen" aan de onderkant van het venster.

4

Klik op de kleur die u wilt in uw afbeelding transparant.

Tips & waarschuwingen

  • De "doorzichtige kleur instellen" is compatibel met de meeste alle grafische formaten die door Powerpoint worden ondersteund, met uitzondering van geanimeerde GIF-bestanden.
  • De optie "Doorzichtige kleur instellen" maakt alle exemplaren van de kleur die u kiest transparant.