Toshiba Laptop demontage instructiesHoewel er nooit een goed idee voor een professionele proberen te herstellen van een Toshiba laptop "onder de motorkap", er zijn omstandigheden waar toevlucht te nemen tot de doe-het-methode is het enige alternatief. Professionele laptop reparaties kunnen duur en voor goede reden: laptop "chirurgie" is moeilijk. Maar met een goede planning en onderzoek, is het mogelijk voor een persoon die handig is met elektronica te demonteren en sommige reparaties te maken op een laptop.

Onderzoek

Een grote hoeveelheid materiaal is beschikbaar op het Internet met betrekking tot demontage instructies voor de meeste laptops, met inbegrip van Toshiba. Sommige websites zijn voorzien van video's. Service handboeken die ofwel bevatten stapsgewijze instructies of schema's om te illustreren hoe de laptop is gemonteerd, kunt u ook downloaden. Probeer nooit zelf te demonteren van een laptop zonder dat er eerst onderzoek gedaan op uw merk en model. Als u alle informatie met betrekking tot uw laptop niet kunt vinden, zou het niet een goed idee om te blijven. Als een tijdbom onschadelijk te maken, zijn laptops meedogenloos van de fouten die worden gemaakt kunnen wanneer u het landschap nog niet reconnoitered.

Voorbereiding

Voeren laptop chirurgie op een groot schoon bureau oppervlak dat is goed verlicht. Vast een rubberen mat of ander zacht materiaal te voorkomen krassen van de plastic behuizing dekt. Jezelf uit te rusten met kleine juwelier schroevendraaiers, beide Phillips en flathead typen en fijne pincet. Een vergrootglas is een must. Een digitale camera en vellen papier en plakband zijn ook nuttig. Gereserveerd van meer dan een uur van ononderbroken tijd voor de operatie. Vervangende onderdelen bij de hand hebben.

Het bijhouden

Na uw gidsen van de bron of service handboek, beginnen te demonteren van de laptop. Verwijder de batterij en de harde schijf van de optische-schijfeenheid eerst en zet ze opzij. De laptop draai en beginnen met het verwijderen van de schroeven op de bodem gevonden. Als u een groep van identieke schroeven verwijderen, tape hen aan een blad "plot" papier en schrijven van een notitie naar uzelf "stap 1: geval van schroeven, 8." Maak digitale foto's of diagrammen om jezelf te herinneren van hoe de zaak of onderdelen keek in plaats maken.

Boren In

Verdergaat met het verwijderen van schroeven en kleine onderdelen die weg komen zal wanneer schroeven worden bevrijd en tape/label hen op uw perceel papier. Op een gegeven moment zal u zitten kundig voor loskoppelen van het toetsenbord van het moederbord door het vrijgeven van de kleine lintkabel uit zijn kunststof plug. De twee delen van de kunststof behuizing rond de laptop zal uiteindelijk beginnen te trekken uit de buurt van elkaar. U wellicht zachtjes sleepboot of wrikken van deze twee helften in elkaar. Als de behuizing verwijdering, een kleine schroef weerstaat — ergens — houdt nog steeds de twee helften op het moederbord. Sommige van deze schroeven kunnen bijna onmogelijk om te zien of te vinden. Forceer niet op een laptop. Wanneer alle schroeven zijn vrijgegeven, komen de onderdelen gratis met weinig moeite. Vergeet niet om iets te verwijderen uit de laptop "lichaam" totdat je digitale foto's als geheugen joggers hebt genomen.

Maken van reparaties of vervangingen

Als u zitten kundig voor visueel zien wat is er mis met een laptop in deze gedemonteerde staat moet, kunt u mogelijk voor een vervelende verrassing: u zal niet zitten kundig voor iets mis bij het moederbord-circuits niveau worden nageleefd. Er zijn zeer weinig bewegende of mechanische delen onder de motorkap die self service vriendelijk. Kan je een AC-adapter poort vak dat heeft beet uit het moederbord en wiebelen is als een slechte tand in een socket. Maar dit zelf repareren is onwaarschijnlijk, tenzij u een expert elektronica solderen pro. Als de processor zit soldeerder aan op de aansluiting moederbord, zal dit ook onmogelijk om te vervangen. Maar kan je dat stof en puin heeft verzameld op het koellichaam en ventilator, die gemakkelijk kan worden geëxtraheerd, en dit kan inderdaad een oververhitting probleem oplossen.

Herbouw

Met behulp van uw schema's, plot notities en foto's, methodisch Monteer de laptop in omgekeerde volgorde. U moet vervangen alle schroeven; geen kan worden overblijft aan het einde. Sommige schroeven zijn "vliegverbod" schroeven en moeten worden ingevoerd voor de laptop opnieuw inschakelen.
Sluit de reassembled laptop en druk op de toets "On" om uit te vinden als de operatie een succes was.