Toegang tot de Windows AppData map

Toegang tot de Windows AppData map


Met organisatie en veiligheid in het achterhoofd veranderd Microsoft de mapstructuur, beginnend met Windows Vista, bevatten een extra laag van bescherming voor belangrijke programma- en systeembestanden. De map AppData verscheen als een plek voor goed ontwikkelde toepassingen voor het opslaan van instellingen, bestanden en gegevens in een gemeenschappelijke en beschermde locatie, voor het profiel van elke gebruiker op een computer. Standaard zijn de AppData map en de inhoud verborgen in File Explorer.

De AppData map structuur

De Roaming map is één van de drie sub-omslagen onder de AppData map. Het bevat de items die met het profiel van een gebruiker te tussen computers in hetzelfde domein netwerk verplaatsen. Uw browser favorieten en bladwijzers, bijvoorbeeld, zijn verkrijgbaar bij uw profiel op elke computer in het netwerk. Lokale en LocalLow sub-mappen bevatten gegevens die specifiek zijn voor één computer of te groot is om gemakkelijk overbrengen via een server. De sub-mappen worden gedeeld door het toegangsniveau. LocalLow map lager niveau instellingen en gegevens, zoals bestanden die nodig zijn wanneer u bijvoorbeeld in de beschermde of veilige modus uitvoert.

Verbergen voor een reden

De AppData map maakt deel uit van het Windows File Protection concept, die de verschillende niveaus van computerkennis onder Windows-gebruikers herkent. Verbergen van systeembestanden standaard in File Explorer is een belangrijke strategie ter bescherming van het Windows-besturingssysteem, en met de toevoeging van de AppData map, programma- en applicatie-instellingen zijn nu ook beschermd. Verwijderen, verplaatsen of wijzigen van bestanden of AppData mappen of submappen kan voorkomen dat uw toepassingen correct werken.

Met behulp van het Configuratiescherm

Toegang tot de AppData map is de eerste die de verborgen map in File Explorer, een instelling die beschikbaar zijn in het Configuratiescherm wordt weergegeven. In Windows 8, typ "map" in de zoekbalk en selecteer "Toon verborgen bestanden en mappen" uit de lijst met zoekresultaten, onder Mapopties. Selecteer het tabblad "Weergave" en zoek "verborgen bestanden en mappen" in het menu Geavanceerde instellingen. Klik op de knop naast 'Toon verborgen bestanden en mappen' en klik op 'OK'. De AppData map en submappen wordt nu weergegeven in Bestandsbeheer.

Gebruik van File Manager

U kunt ook toegang tot verborgen bestanden en mappen via de Manager van het dossier. In Windows 8, klik op "Bestand" in de linker bovenhoek van het venster van de Manager van het dossier en selecteer "Change map-en zoekopties". Selecteer het tabblad "Weergave" in het venster Mapopties en zoek "verborgen bestanden en mappen" in het menu Geavanceerde instellingen. Klik op de knop naast 'Toon verborgen bestanden en mappen' en klik op 'OK'. De AppData map en submappen wordt nu weergegeven in Bestandsbeheer. Windows Vista en Windows 7 gebruiken beide de methoden van bestandsbeheer en het Configuratiescherm om toegang te krijgen, maar met enkele kleine verschillen in menunamen.