Sociaal netwerk analysetechnieken

Sociaal netwerk analysetechnieken


Volgens een September 2011-rapport van Nielsen besteden Amerikanen 23 procent van hun tijd online op sociale netwerken zoals Facebook, Tumblr, LinkedIn en Twitter. Hoewel sociale netwerken populair zijn, kan je het moeilijk om te analyseren en het bijhouden van uw gesprekken, marketing campagnes en het rendement op de investering. Om ervoor te zorgen dat u krijgt het meest bang voor je buck en uw tijd, een mengeling van meettechnieken ontworpen te vangen de unieke aspecten van sociale netwerken te gebruiken.

Kwantitatieve analyse

Sociale netwerken zijn vol nummers zoals aantal fans, aantal volgelingen en een aantal opmerkingen. U kunt de sterkte van uw netwerken op basis van deze nummers als u wilt uw betrokkenheid op een kwantitatieve niveau meten analyseren. Een artikel van juni 2010 van de Social Media Examiner-website suggereert kijken uw aantal YouTube weergaven en abonnees; Facebook fans, opmerkingen en houdt; Twitter volgelingen; en standpunten van de blog. Met behulp van geautomatiseerde tools zoals Facebook Insights en Hootsuite kunnen u kwantitatieve analyse. Door het nemen van een kijkje op uw nummers, kunt u inzicht in welke sociale netwerken zijn uw sterkste in termen van populariteit en welke wellicht enige extra inspanning. Van, als u op zoek bent om te beperken uw focus, helpt het om te weten welke sociale netwerken hebben de hoogste niveaus van betrokkenheid.

Sentiment analyse

Sentiment analyse of opinie mining is een techniek die houding ten opzichte van een bepaald merk, een onderwerp, een evenement, een persoon of een bedrijf maatregelen. Online hulpmiddelen zijn beschikbaar om u te helpen meer eenvoudig gedrag sentiment analyse, maar u kunt ook de techniek zelf uitvoeren. Deze onlinetools verkennen Twitter en Facebook berichten, blog reacties en andere sociale netwerken kanalen. Zij analyseren de gesprek om te bepalen of het algemene gevoel naar een onderwerp positief of negatief.

Conversie analyse

In sommige situaties kan de hogere niveau management u om aan te tonen van de return on investment van uw sociale netwerken vragen. Volgens een artikel van februari 2010 op de website sociale tijden, kunt u analyseren conversies naar betere maatstaf de verbinding tussen uw sociale netwerken en winstgevendheid of betrokkenheid. Deze techniek omvat het volgen van kliks die direct correleren aan een verkoop-, registratie- of andere actie. Conversie analyse kan goed werken voor individuele sociale netwerken campagnes waar u een specifiek doel hebt ingesteld.

Klanttevredenheid en loyaliteit analyse

Sociale netwerken draait grotendeels in het gesprek tussen u en uw publiek. Een zachtere analysemethode betekent nemend een blik bij hoe goed u op uw publiek reageert. De inhoud van de opmerkingen, vermeldingen, posts, Tweets en opnieuw Tweets om te bepalen hoe goed u beheert uw relaties onderzocht. Rekening worden gehouden met de goede en de slechte, met bijzondere aandacht voor hoe u eventuele negatieve gebabbel hebben opgelost.