SLC Versus MLC in SSD harde schijven

Met de komst van Solid-State Drives (SSDs), computer opslag geëvolueerd om kleinere schijf en draagbare computers. In tegenstelling tot de schotel gebaseerde schijven, die komen met de bewegende delen en magnetische, draaiende platters, hebben SSD's geen bewegende delen. In plaats daarvan vertrouwen ze op cellen van transistoren gegevens heel erg zoals een flashstation op te slaan. SSD's komen in twee variëteiten: één laag cel (SLC) en multi-layer cel (MLC) stations. Het verschil tussen de twee invloed op prestaties, nauwkeurigheid, = en kosten in de SSD schijven.

SLC vs. MLC

SSD's bestaan van transistors waarop gegevens opgeslagen door de gebruiker zijn opgeslagen. De indeling van deze cellen van transistors komen in twee varianten. De eerste, één laag heeft slechts een beetje van opslag in een cel. Dit betekent dat de cel slechts een van twee waarden kunt, 1 of 0. MLC stations, aan de andere kant, kunnen het houden van twee bits van gegevens. Dus, in plaats van een one-of-the-other situatie aangeboden door SLC stations, MLC stations bieden vier: 00, 01, 10 of 11.

Kosten

Aangezien MLC stations cellen die meer gegevens bevatten hebben kunnen, kunnen ze ook meer gegevens houden in een kleinere ruimte dan SLC schijven. Dit betekent dat aangezien gegevens kan worden gedrukt in een kleinere ruimte, kleinere stations meer gegevens voor een lagere kostprijs bevatten kunnen. Dit werkt bijzonder goed voor netbooks met behulp van MLC drive, aangezien zij kleinere schijven met grotere opslagcapaciteit tegen concurrerende prijzen kunnen aanbieden.

Nauwkeurigheid, snelheid en kracht

SSD's nemen meestal algoritmen tot andle fouten bij het lezen van gegevens uit het station. Dit wordt belangrijk in termen van hoeveel gegevens worden opgeslagen in een bepaald station. In een station SLC is foutcontrole snel en ongecompliceerd. Aangezien gegevens alleen een 0 of een 1 vertegenwoordigen kan, is er een 50 procent kans van fout, waardoor het algoritme kunt gemakkelijk controleren. Een MLC-station heeft echter een grotere marge van fout, als gevolg van de grotere verhouding tussen de informatie-per-cel. Dit niet alleen betekent dat MLC duurt rijdt langer te maken leest, maar dat die leest vereisen meer verwerkingskracht om te bereiken, waardoor het energieverbruik tijdens het vertragen van de leestijd.

Gebruik

Omdat MLC schijven een betere verhouding tussen de kosten-per-cel bieden, geven MLC stations computerfabrikanten een betaalbare manier om kleine, high-density SSD in draagbare apparaten zoals MP3 spelers, tabletten en netbooks schijven. De tragere keer gelezen en hogere energiekosten meestal doen geen toevallige computergebruikers dermate veel impact. Krachtige computing taken, zoals gegevensserver verwerking of wetenschappelijke berekeningen, profiteren meer van de nauwkeurigheid, snelheid en energie-efficiëntie van SLC stations.