Silverlight Vs. Flash penetratie

Silverlight Vs. Flash penetratie


Flash en Silverlight zijn zeer vergelijkbaar programma's die worden gebruikt voor het bekijken van een grote verscheidenheid van inhoud op het Web. Ze zijn ook in rechtstreekse concurrentie met elkaar. Flash is eigendom van en ontwikkeld door Adobe Systems, terwijl Microsoft de creatieve kracht achter de Silverlight-platform is. Beide bedrijven willen hun platform als de toepassing gaan-aan voor het bekijken van Web inhoud, maar vanaf mei 2010 de penetratie aantallen tonen aan dat een duidelijk aan de leiding blijft.

Adobe Flash

Flash is een multimedia platform dat video, audio, animatie en andere interactieve elementen op een webpagina kunt insluiten. Het is werd oorspronkelijk ontwikkeld door Macromedia in 1996, maar momenteel eigendom, verspreid en ontwikkeld door Adobe Systems. Het is compatibel met vrijwel alle besturingssystemen bestaan, inclusief alle versies van Windows, Mac OS X, Linux en verschillende mobiele besturingssystemen. Vanaf mei 2010 is de meest recente versie van Adobe Flash versie 10.

Microsoft Silverlight

Silverlight is een multimediaplatform zeer vergelijkbaar met de flitser die ook video, audio en interactieve animatie ingesloten op een webpagina kunt weergeven. Het is ontwikkeld door Microsoft en is compatibel met Windows en Mac OS X systemen. Een variant van het programma genaamd Moonlight heeft ook ontwikkeld die wordt toegevoegd compatibiliteit met Linux systemen. De eerste versie van Silverlight werd uitgebracht in 1997. De meest recente versie vanaf mei 2010 is versie 4, die werd uitgebracht op 15 April 2010.

Flash penetratie

Adobe Flash is in de buurt van universele penetratie in de hele wereld. Externe studies variëren, maar de laagste schattingen, gevonden door Stat Owl vanaf een datum bereik van November 2009 tot April 2010, plaatst Adobe Flash penetratie op een in de buurt van de alomtegenwoordige 96.31 procent. NPD, één van de grootste groepen van het marktonderzoek in de Verenigde Staten, hun eigen opiniepeiling uitgevoerd en vond dat meer dan 99 procent van de 2.000 personen ondervraagden had een versie van Adobe Flash Player geïnstalleerd op hun systeem.

Silverlight penetratie

Microsoft Silverlight penetratie is veel minder dan Flash. Rich Internet Application statistieken, een bedrijf dat informatie verzamelt over surfen gewoonten en updates op een dagelijkse basis, toont aan dat Silverlight penetratie ongeveer 60 procent vanaf mei 2010. Deze cijfers blijkt ook dat de meeste die Silverlight geïnstalleerd op hun systeem hebt hebben nog niet bijgewerkt naar de nieuwste versie. Vanaf mei 2010, hebben slechts ongeveer 2 procent van alle webgebruikers kunnen upgraden naar Silverlight 4.

Toekomst

Terwijl Silverlight de penetratie nummers ver inferieur in vergelijking met Flash zijn, zijn zij sterk in opkomst. Volgens Stat Owl, Silverlight penetratie meer dan verdubbeld van September 2008 tot en met April 2010, gaande van amper 20 procent naar bijna 50 percenten. Flash's grootste concurrentie mogelijk HTML5, de opkomende nieuwe standaard van HTML (de programmeertaal die wordt gebruikt voor het weergeven van webinhoud) die kan video, interactieve graphics's en animaties weergeven zonder de noodzaak voor elke externe toepassing, zij het Flash of Silverlight, te worden gedownload.