Privacyrechten & Facebook



Iedereen heeft het recht op privacy, maar sommige mensen verkorten hun eigen privacy in hun gebruik van Facebook. Privacy-instellingen van de service kunt u uw berichten zo privé mogelijk maken, maar informatie gedeeld op het Internet is nooit 100 procent privé.

Profiel

U kunt kiezen welke soorten informatie worden weergegeven op uw Facebook-profiel. Bovendien kunt u specifieke groepen van mensen die kunnen en de gegevens die u in uw profiel verstrekt niet zien.

Status-Updates

U kunt kiezen om alleen je Facebook-vrienden uw statusupdates te zien. U kunt ook kiezen voor het blokkeren van bepaalde mensen uit een bepaalde status bericht bekijkt. De meeste keren zullen iedereen in uw contactenlijst staan echter de gegevens in uw status kunnen zien.

Wall posten

Informatie over een vriend Facebook wall posten is zichtbaar voor al dat iemands vrienden, tenzij ze op de lijst geblokkeerd verschijnen. Over het algemeen is iets gepost op een Facebook muur nagenoeg gelijk is aan het openbaar maken van de post.

Toepassingen

De eerste keer dat je ze gebruiken, vraagt toepassingen gebruikt op Facebook toestemming om het post aan uw profiel muur. De toepassing zal ook vragen voor toegang tot basisinformatie over uw profiel zoals je naam, leeftijd en locatie. Als u niet toestaan de toepassing toegang tot posten op uw muur of toegang tot uw persoonlijke informatie, zal in het algemeen u niet zitten kundig gebruiken of installeren van die toepassing.

Preventie/oplossing

De beste manier om te voorkomen dat privacyzorgen met uw Facebook-pagina is om eerst uw privacy-instellingen dat alleen uw vrienden om uw informatie te bekijken. Hebt u mensen op uw lijst voor bepaalde games en toepassingen en u niet hen persoonlijk kent, gevoelige gegevens, zoals uw telefoonnummer, viewable zijn alleen voor uzelf maken.

Overwegingen

Overwegen niet toestaan dat bepaalde toepassingen om te posten aan uw muur door het blokkeren van hen met uw Facebook privacy-instellingen. Als u niet dat uw vrienden weten dat u een bepaalde toepassing gebruiken wilt, is de enige manier om dit te voorkomen om geen gebruik van de toepassing. Bovendien, zelfs met de hoogste privacy-instellingen, moet u niet post informatie die u niet met vreemden in andere instellingen deelt zou.