PPTP: Ondersteunde protocollen

PPTP: Ondersteunde protocollen


Het Point to Point Tunneling Protocol wordt gebruikt voor het maken van een virtueel particulier netwerk. Hierdoor privé netwerkverkeer te steken van een gemeenschappelijke media zoals het Internet met behoud van de privacy van een particulier netwerk. Netwerkverkeer kan worden vervoerd met PPTP.

Het tunnelen van protocollen

De VPN-verbinding wordt gemaakt in combinatie met de Generic Routing Encapsulation en het Point-to-Point-Protocol. Wat verkeer is worden vervoerd eerst geplaatst binnen een PPP-pakket. Dit pakket wordt vervolgens binnen een PPTP-pakket geplaatst. Dat pakket is gecodeerd haar geheel en herverpakt door GRE. Dit pakket wordt vervolgens verwerkt door de Internet-laag, waardoor de header. Deze groep van protocollen ondersteunen elkaar in het proces van het maken van een VPN.

Netwerk protocollen

Met PPTP kan geen verkeer worden vervoerd. De gebruikelijke eis is te blijven privé netwerkverkeer via het Internet. Dit verkeer zal worden gebaseerd op typische netwerkprotocollen: TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol), IPX (Internetwork Packet Exchange) of NetBEUI (NetBIOS Extended User Interface).

Multimedia protocollen

Multimediaverkeer kan plaatsvinden zoals video streaming/video-conferencing en Voice-over-IP wordt ook ondersteund door PPTP. Deze toepassingen gebruiken het h.323-Protocol, het H.324 Protocol, Real-time Transport Protocol en Real-Time Streaming Protocol. Alle multimedia pakketten worden gedragen door de User Datagram Protocol, en zo dit protocol wordt ook gedragen door het Point-to-Point Tunneling Protocol.

Het ketenen van de tunnel

Een Point-to-Point Tunneling Protocol-sessie, kan, in theorie voeren andere getunnelde verkeer. In dit scenario zou een PPTP-pakket opnieuw ingekapseld in een PPTP-pakket. Een alternatief systeem, Layer 2 Tunneling Protocol tunneling kan ook opnieuw worden ingekapseld in PPTP. Het proces van het passeren van de PPTP-pakket naar GRE omvat een encryptie-stadium. Het is onwaarschijnlijk dat elke organisatie dubbele codering door het passeren van gegevens die al zijn gecodeerd door een beveiligingsprotocol via PPTP zou vereisen.

Toepassingsprotocollen

Elke laag toepassingsprotocol kan worden tunnelverbinding met PPTP. Deze protocollen zijn de File Transfer Protocol. Mailing protocollen zou alleen werken met PPTP als de e-mailserver gebruikt aanbiedingen tunneling. PPTP kan alleen functioneren waar beide eindpunten in de verbinding worden PPTP ondersteunt.