PGP uitgelegd

PGP uitgelegd


PGP (Pretty Good Privacy) is een populaire methode die wordt gebruikt voor het coderen, decoderen en digitaal ondertekenen van e-mail en veilige computerbestanden met behulp van cryptografie met openbare sleutels.

Geschiedenis

PGP bedacht softwareingenieur Philip Zimmermann in de jaren 1990 tegen de wil van de Amerikaanse overheid, die dacht dat het geschonden beperkingen dat op het exporteren van cryptografische programma's. Hij volgde in waardoor het de primaire Internet codering standaard voor e-mail, hoewel een andere versie, PGPi, is gemandateerd voor wereldwijd gebruik zonder wettelijke beperkingen.

Hoe cryptografie met openbare sleutels werkt

Publieke sleutel cryptografie is een asymmetrisch schema dat een sleutelpaar voor codering gebruikt: een openbare sleutel, die codeert gegevens, en een overeenkomstige privé of geheim, sleutel voor de decodering. Elke persoon of entiteit met behulp van PGP genereert een openbaar/persoonlijk sleutelpaar.

Sleutelbeheer

De openbare sleutels worden beheerd door verschillende certificaat autoriteit entiteiten op het Internet om het vertrouwen van de eigendom van openbare sleutels van gebruikers. Bij het installeren van nieuwere versies van PGP, is een lokale Sleutelbeheer server ingesteld voor het beheren van de sleutels voor gebruikers van die computer.

Hoe PGP digitale handtekeningen werken

PGP ondersteunt beide berichtverificatie, waaruit blijkt wie of wat verzonden het bericht en integriteitscontrole, die detecteert als het bericht is gewijzigd door het gebruik van digitale handtekeningen. Certificeringsinstanties bieden deze verificatie.