Over netwerk aansluiting bedrading

Over netwerk aansluiting bedrading


Netwerkverbindingen worden vaak overgedragen aan Ethernet categorie 5, of Cat5, kabels. Dit zijn de twisted pair kabels waarmee zeer nauwkeurig transmissie van de gegevens aan hoge snelheden. De meeste zijn niet-afgeschermde omdat het gedraaide ontwerp signaal ruis standaard vermindert.

Eindigt

Ethernet Cat5-kabel is uitgerust met een RJ-45 jack aan elk uiteinde met acht pinnen. Dit maakt Ethernet-kabels heel erg veel lijkt op een standaard telefoonaansluiting, die slechts vier of zes pinnen heeft.

Gegevensoverdracht

Ethernet-kabels kunnen gegevensoverdracht van 10 of 100 megabits per seconde. Dit hangt af van de ontvangende hardware de mogelijkheid om de gegevens te verwerken. De meeste Ethernetkaarten in computers ondersteunen elke norm.

Maximale afstand

Ethernet-kabels kunnen alleen bieden betrouwbare signalen over een afstand van 100 meter. Als een langere afstand vereist is, is extra hardware nodig om extra vermogen te duwen de gegevens langs. Dit heet een repeater.

Tabbladen

De RJ-45-aansluitingen op een van de uiteinden van een Ethernet-kabel hebben een kleine clip waarmee het te vergrendelen in plaats wanneer het verbinden met een jack. Zorg ervoor dat de clip sluizen in bij het aansluiten van Ethernet-kabels.