Over het opslaan van muziek naar een DVDDe eenvoudigste manier om muziek op een DVD opslaan is het gebruik van Windows Media Player om te branden van uw MP3-bestanden op een DVD, volgens Microsoft. Windows Media Player is een gratis stukje media software die ingebouwd in het Windows-besturingssysteem. Als u hebt per ongeluk verwijderd van Windows Media Player, kunt u het opnieuw downloaden van het Microsoft Download Center. Voordat u de DVD brandt, moet u uw muziekbestanden toevoegen aan de mediabibliotheek van Windows Media Player.

Instructies

Muziek toevoegen aan de mediabibliotheek van Windows Media Player

1

Open Windows MediaPlayer.

2

Toevoegen van de muziek die u wilt opslaan naar een DVD door eerste te klikken op "bibliotheek."

3

Klik op 'Toevoegen aan bibliotheek'.

4

Klik op "Door te zoeken op Computer."

5

Klik op "Bladeren" om te zoeken naar de bestanden die u wilt opslaan voor een DVD en deze toevoegen aan uw mediabibliotheek van Windows media Player.

Branden van muziek naar een DVD

6

Klik op "Bibliotheek".

7

Klik op "branden" onder het deelvenster "Lijst".

8

Klik op "Burn lijst."

9

Sleep mappen uit de "Inhoud" deelvenster of de individuele muziekbestanden vanuit het detailvenster naar het deelvenster "Lijst" om een lijst van muziek op te slaan naar een DVD te maken.

10

Nummers omhoog of omlaag in de wijzigingen van de "Branden List" de volgorde waarin de nummers zal worden gespeeld in zodra ze zijn gebrand op een DVD te slepen.

11

Plaats een lege CD-R- of CD-RW, DVD.

12

Klik op de pijl van "Burn starten".

13

Controleer of de "Audio CD" keuze is geselecteerd.

14

Klik op de knop "Start Burn".

Tips & waarschuwingen

  • Als u van plan bent te gebruiken deze DVD opnieuw op een later tijdstip voor een ander afspeellijst met muziek, moet u een CD-RW CD, volgens Microsoft. CD-R CD's kunt u gegevens op de DVD branden een tweede keer niet. Zodra u bestanden naar een CD-R CD branden, worden de bestanden op die DVD permanent opgeslagen. DVD CD-RW's kunt u de inhoud van een DVD wissen en nieuwe muziekbestanden toevoegen. Alle bestanden op de CD-RW-DVD moet worden verwijderd bij het branden naar de DVD een tweede keer, kunt u slechts een deel van de bestanden niet verwijderen.
  • Terwijl een DVD wordt gebrand moet u uw computer niet gebruiken volgens Microsoft. Het is bijzonder gevaarlijk om te proberen te spelen van een muziek DVD tijdens het branden van een tweede DVD in een ander schijfstation.