Over harde schijf klonen

Klonen van harde schijf is een noodzaak, vooral in een bedrijfstoepassing om het uitvoeren van upgrades en beeldmanipulatie uitvoeren door het creëren van soortgelijke afbeeldingen of bouwt gedistribueerd aan eindgebruikers. Het is een goede manier om een volledige back-up van de harde schijf. Het is belangrijk dat er servers in paren voor redundantie in een enterprise omgeving, en een van de stappen om ervoor te zorgen dat de twee servers in het exacte beeld van elkaar is door te doen schijf klonen.

Functie

Klonen van harde schijf is een proces van het kopiëren van de volledige inhoud van de harde schijf naar een nieuwe harde schijf. Opgenomen in het kopiëren zijn alle programma's, software, bestanden en andere inhoud. Het klonen van de schijf is vergelijkbaar met het schijf-mirroring, die is een creatie van een exacte replica van de harde schijf. Schijf klonen werkt als een imaging tool en als een recovery tool. Soms wanneer de oorspronkelijke harde schijf beschadigd raakt, u zou het nodig om enkele bestanden te herstellen. U kunt dit doen door een rug omhoog of via uw schijf klonen. Schijf klonen is ook handig wanneer u meerdere computers met de dezelfde schijfimage samenstelt. Schijf klonen kan bieden voor deze functie. Ook zou u schijf klonen om te upgraden van uw harde schijf met een grotere capaciteit, maar u wilt gebruiken hetzelfde beeld en blijven alle bestanden van de oude harde schijf. U kunt schijf klonen ook gebruiken om een back-up van uw systeem voor toekomstig gebruik.

Typen

Er zijn twee hoofdtypen van harde schijf klonen. Een is de traditionele manier van het klonen van harde schijven zonder gebruik te maken van elke schijf klonen van software gebruikt. De traditionele manier duurt langer uit te voeren en vereist de persoon die hierdoor worden comfortabel met doen hard drive Scheidingsvlakken of opmaak van stations.
Het tweede type is het gebruik van de schijf klonen van software die u toelaat om eenvoudig uitvoeren van het programma en volg de instructies totdat het werk voltooid is.

Procedures

Uitvoeren van een harde schijf klonen van een computer zonder gebruik te maken van een schijf klonen van software, een of meer partities op de schijf maken en opmaken van elke partitie te maken van de bestandssystemen. Installeer vervolgens het besturingssysteem en de stuurprogramma's die nodig voor de hardware zijn installeert. Installeer ten slotte de toepassingssoftware.
Met het gebruik van een schijf klonen van software, kunt u de stappen voor het maken van een afbeelding op een vaste schijf en kloon van de eerste schijf met de resterende computers vereenvoudigen. De software kan worden uitgevoerd op eigen uit te voeren het klonen. Alles wat je hoeft te doen is een paar toetsen.

Post-installatie

Voorzien in een andere naam of IP-adres (Internet Protocol) de nieuwe harde schijf dus er zal niet een IP of DNS (Domain Name System) conflicten als gevolg van dubbele namen en IP-adressen. Soortgelijke SID (Security Identification) kan niet gebeuren binnen dezelfde Active Directory, de SID van de nieuwe vaste schijf moet daarom, verschilt van de oorspronkelijke vaste schijf.

Vereisten

Het is belangrijk om te kiezen van een schijf klonen van software die kan bestanden lezen, zelfs de beschermde. Het moet ook zorgen voor samenhang tussen de twee harde schijven. Wanneer u een harde schijf met een vooraf bestaand werkend systeem, moet de schijf klonen van software kunnen om het te overschrijven. Wanneer uitgevoerd schijf klonen van programma's onder niet-Windows-besturingssystemen, ervoor zorgen dat de dezelfde apparaatstuurprogramma's aanwezig zijn. Een goede schijf klonen van software kunnen de stuurprogramma's nodig als er geen upgradepack beschikbaar vanaf de website van de fabrikanten of de installatie-cd's. Het bevat ook een eigen TCP/IP stack gebruikt voor het overbrengen van gegevens met behulp van multicast-overdrachtmethode.