Nero 9 Vs. 10

De "Nero Burning ROM"-toepassing is een CD en DVD branden suite, staat van de samenstelling van ISO-bestanden en compatibel is met een spectrum van verschillende technische opties. Het bevat ook een vereenvoudigde grafische interface en een brandende wizard voor die minder comfortabel met de diepgaande technische opties. De 10e editie behoudt de eenvoudige "drag and drop" interface van eerdere versies, maar bevat een aantal herzieningen bij de selectie van ondersteunde indelingen.

Ondersteunde Video-indelingen

Versie 10 van Nero ondersteunt niet langer de "TiVo" video-indeling, maar het heeft toegevoegde ondersteuning voor MP4, waardoor het compatibel is met bestanden die zijn gekopieerd van de nieuwste generatie van draagbare AV-spelers. Versie 10 doet ook weg met ondersteuning voor PVA, Packet Video en Audio, gebruikte in uitzending toepassingen. Als u gewoonlijk een van de volgende indelingen gebruikt, kan een upgrade van versie 9 niet in uw beste belangen, zoals ondersteuning kan niet worden toegevoegd via een derde-partij plug-in.

Ondersteunde Audio-indelingen

Versie 10 verwijdert ook ondersteuning voor een aantal audio formaten als verouderd beschouwd door Nero. Alle audioboek formaten zijn beëindigd, met ondersteuning voor de schijfkopie en audio codering verwijderd uit versie 10. Maar ondersteuning voor FLAC codering en Dolby Digital AC3 formaat nu zijn standaard meegeleverd.

Blu-Ray-ondersteuning

Beelden van de Blu-ray-schijf werden ondersteund door versie 9 en 10. Afbeeldingen kunnen worden gekopieerd naar de harde schijf en geschreven naar een schijf, zoals Nero gewoon de afbeelding als onbewerkte gegevens verwerkt. Versie 10 bestaat uit een meer uitgebreide set van Blu-ray-instrumenten, waardoor voor het bewerken van Blu-ray beelden en rippen van schijven, ervan uitgaande dat de host-computer heeft een Blu-ray drive.

SecurDisc

SecurDisc is een selectie van gereedschappen volledig geïntegreerd met Nero 10 te bewaren gegevens zodra het naar een schijf is gebrand. Er zijn hulpprogramma's voor codering en wachtwoordbeveiliging, zoals met de meeste CD branden nut, maar SecurDisc ondersteunt ook digitale handtekeningen om te beschermen tegen inhoud manipulatie en optische schijf bescherming om te helpen minimaliseren van gegevensverlies door krassen en verslechtering van het oppervlak van de schijf. SecurDisc kan worden gekocht en geïnstalleerd afzonderlijk als een Add-On voor Nero 9, maar het niveau van integratie is niet zo intuïtief.