Moet ik een SIM-kaart voor mijn Netbook?

Of u een SIM-kaart voor uw netbook of niet moet, hangt af van hoe u uw apparaat, de hoeveelheid gegevens die u zult moeten downloaden en de andere soorten draadloze netwerktechnologie die in de computer geïnstalleerd. Door te leren over welke SIM kaarten kunnen doen, en hun beperkingen, kunt u beter beslissen of u een nodig hebt of niet.

Doel van een SIM-kaart

Met een SIM-kaart in uw netbook-computer, kunt u verbinden met 3G en 4G netwerken. U kan dit handig zijn als u vaak gebruik maken van uw netbook is gebieden waar Wi-Fi-netwerken bestaan niet. In netbooks, worden SIM kaartgroeven gewoonlijk geplaatst onder de batterij of aan weerszijden. Echter, u zal niet zitten kundig voor verbinden met of gebruik van het Internet zoals snel op een cellulair netwerk als u zou doen op een ander netwerk, zoals Wi-Fi, omdat de mobiele telefoonnetwerken de hoeveelheid gegevens beperken die iedereen in het netwerk kunt downloaden per seconde.

Wanneer moet u een SIM-kaart

Een simkaart gebruiken wanneer u wilt verbinden met Internet maar hebben geen andere manier doen. Meeste netbooks hebben Ethernet-poorten, en u kunt aansluiten op een netwerk die manier, maar als u uw netbook-computer voor onderweg, u een meer mobiele oplossing nodig. De enige manier om te bepalen als u een SIM-kaart voor uw netbook-computer nodig is om te bepalen welke andere typen mobiele netwerken technologieën uw netbook-computer ondersteunt.

Een SIM-kaart-alternatief

Een netwerkadapterkaart is een stuk van hardware die ontvangt de radiogolven uitgezonden door draadloze routers en verbinding met deze netwerken vergemakkelijkt. Als u een netwerkadapter hebt, u hoeft niet te gebruiken een SIM-kaart overal een Wi-Fi-netwerk beschikbaar is. Terwijl Wi-Fi-netwerken niet het dekkingsgebied van de cellulaire netwerken bieden, ze hebben de potentie om veel sneller, en u kunt downloaden video, audio en andere grote bestanden zonder angst bandbreedte beperkingen te overschrijden.

Voor een draadloze netwerkadapter controleren

Voer een snelle controle in Windows om te zien of uw netbook-computer een draadloze netwerkadapter. Gewoon Klik op "Start", typ "Apparaatbeheer" in de zoekbalk en druk op "Enter". Zodra het dialoogvenster "Apparaatbeheer" opent, wijst de muiscursor naar de linker kant en klik op de pijl links van de vermelding "Network Adapters". Uw netwerkadapters wordt weergegeven. Een van hen zal waarschijnlijk zeggen "Ethernet-Controller". De vermelding voor uw draadloze netwerkadapter, indien aanwezig, eindigt op "Draadloze netwerkadapter" voorafgegaan door de merknaam van de adapter.