Moederbord problemen in de Compaq Presario V6000

De systeemkaart van een computer controleert van de communicatie tussen apparaten, levert stroom aan aan boord componenten via ingebouwde schakelingen en maakt zowel de interne als de perifere components wilt verbinden met de PC. Dus, als het moederbord in uw Compaq Presario V6000 defect is, kan de gehele computer worden beïnvloed. Aangezien andere hardware en software problemen dat een probleem met het moederbord nabootsen kunnen, vereist opsporen van de oorzaak van het probleem oplossen.

Hardwarefout

Als de computer bevriest of uit met tussenpozen bevoegdheden, zal niet inschakelen of herkent bepaalde hardwareonderdelen, mogelijk het moederbord hebt geïnstalleerd op de Compaq Presario V6000 dood of zwak. Helaas, kunnen andere factoren deze dezelfde symptomen produceren. Het installatieprogramma, toegankelijk door op F10 te drukken op het laarsscherm, kan invloed hebben op hoe hardwareonderdelen kunnen gedragen en zelfs voorkomen dat bepaalde apparaten functioneren. Als u het installatieprogramma wilt de standaardconfiguratie herstellen, ga naar het menu "Exit"; Selecteer "Load Setup Defaults." Druk op "Enter" en sla op en sluit het hulpprogramma af. Als het systeem herstel van de standaardconfiguratie niet de moederbord problemen opgelost, vervangt u de voedingsadapter, de RAM en de harde schijf, in die volgorde. Elk van deze apparaten zijn kritieke onderdelen, en zo van invloed zijn op hoe de computer uitvoert.

Knipperen Codes

Het basic input/output system, ingebed in het moederbord, is verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende functies wanneer de computer bevoegdheden op. Een van deze functies is het uitvoeren een power on self test, die de status van essentiële hardwarecomponenten controleert. Als de POST een probleem met een onderdeel detecteert, produceert het een reeks van knippert. Deze reeks knipperen is uniek voor elke gedetecteerde probleem. Om te bepalen welk onderdeel het probleem veroorzaakt, schrijf het aantal knippert. Vijf knippert geven een probleem met het moederbord, hoewel problemen met enig onderdeel kunnen worden gerelateerd aan het forum zelf.

Het BIOS flash

Het opvlammen of bijwerken, vervangt het BIOS de oude BIOS-software met een nieuwere versie. In de meeste gevallen, wordt knippert het BIOS niet aanbevolen omdat fouten tijdens het upgradeproces kunnen het moederbord onbruikbaar maken, maar als de PC instabiel is of vreemd gedrag exposeert, een BIOS-flash werken om de Compaq Presario V6000 kon herstellen. Opzoeken van uw exacte Compaq Presario V6000 product op de HP website; dan kijken van uw besturingssysteem. Download WinFlash van het downloaden van stuurprogramma's en Software pagina en open het EXE-bestand om te beginnen het opvlammen van het BIOS. Bevestigen dat de accu 100 procent is en de AC adapter die is aangesloten op de computer en aan de muur voordat u de upgrade uitvoert; Als de computer uit tijdens de update zet, kan de notebook stoppen met werken.

Stuurprogramma's oplossen

Het moederbord en de apparaten praten met het besturingssysteem via apparaatstuurprogramma's. Als deze stuurprogramma's niet up-to-date zijn of buggy, kunnen er fouten optreden, worden de OS uit naar behoren communiceren met of interfacing met aangesloten hardware voorkomen. Dit wordt met name problematisch wanneer centrale coureurs-als de afbeeldingen of netwerk drivers-stoppen met werken. Klik op "Device Manager" vanuit naar de bedieningspaneel; Vouw elke categorie. Dubbelklik op een apparaat dat problematisch, en selecteer "Verwijderen" te verwijderen van het stuurprogramma. Start opnieuw op de Compaq Presario V6000 om het stuurprogramma opnieuw te installeren. Als u het apparaat opnieuw niet de kwestie oplost, HP Software Update uitvoeren vanuit het menu Start om de meest recente stuurprogramma van de HP's.