Minuten & seconden gebruiken in ExcelExcel berekent de tijd die in een specifieke kalenderindeling, om om te zetten van de dagen, uren, minuten en seconden. Terwijl de cellen in een werkblad kunnen worden geformatteerd zodat tijd en formules wordt aangepast zodat de tijdnotatie, moeten gegevens worden ingevoerd in uren: minuten: seconden (UU) voor nauwkeurige berekeningen. Decimale waarden worden geconverteerd volgens de begindatum van de standaard voor de toepassing (bijvoorbeeld, 1/1/1904 12:00:00 uur). Zorg ervoor dat u de cellen opmaken alvorens gegevens en eenmaal tijdgegevens en formules zijn ingevoerd, beschrijvende grafieken en grafieken kunnen worden gegenereerd voor tijd weergeven.

Instructies

1

Selecteer en markeer de groep van cellen in uw werkblad (zoals een kolom of rij) waar gegevens worden ingevoerd als de tijd in minuten en seconden.

2

Selecteer "Cellen" onder "Indeling" in de bovenste menubalk.

3

Klik op het tabblad "Getal" en selecteer de 'Custom'-optie in de lijst met categorie├źn aan de linkerkant.

4

Selecteer "h:mm:ss" uit de lijst met aangepaste notatie of type "h:mm:ss" in het veld onder "Type."

5

Klik op de knop "OK".

Berekening van de tijd

6

Selecteer de cel die wordt gebruikt voor het berekenen van het totale aantal minuten en seconden ingevoerd.

7

Typ het volgende deel van de formule, "= som ("Selecteer de eerste cel met de gegevens.

8

Type "+" en selecteert u vervolgens de volgende cel met de gegevens. Herhaal deze stap om te selecteren van de cellen die moeten worden berekend.

9

Type ")" om te voltooien de formule en druk op de toets "Enter".

Tips & waarschuwingen

  • Als alleen minuten en seconden worden bijgehouden, voer de gegevens als "00:mm: ss" waar "mm" minuten en 'ss' seconden zijn omdat Excel tijdgegevens omgezet in een agenda-item.
  • Overwegen de tijdgegevens in een grafiek weer te geven zoals een staafdiagram of een cirkeldiagram te laten zien de tijd bijgehouden: Selecteer "Grafiek" onder "Invoegen" en kies het type grafiek. Klik op de knop 'Voorvertoning' om te zien hoe uw gegevens worden weergegeven. Ga verder met de wizard Grafieken Typ labels en opties te kiezen voordat u klikt op de knop "Voltooien".
  • Gegevens reeds ingevoerd in de decimale notatie geconverteerd naar een datum/tijd-berekening. Deze waarden moeten worden herzien naar de UU-indeling.
  • Afhankelijk van uw versie van Excel, kan de opmaak van de cellen in het aangepaste type "SS" inconsistente tijd conversies opleveren. Opgeven 'uu' levert consistente resultaten over versies.