Mijn Laptop geen verbinding maken met mijn PC Via Linksys

Mijn Laptop geen verbinding maken met mijn PC Via Linksys


Een van de belangrijkste redenen waarom computergebruikers verbinding met een netwerk is voor de mogelijkheid om bestanden te delen met andere gebruikers op hetzelfde netwerk. Het biedt een eenvoudige en handige methode voor de verdeling van hulpbronnen, allemaal binnen een stabiele omgeving. Gewoon wordt op hetzelfde computernetwerk is echter niet genoeg om te garanderen dat u bestanden op een andere computer in het netwerk kunt bekijken. Gebruikers moeten ook een deel van dezelfde werkgroep. Daarom hebt u een laptop en PC met elkaar verbonden via een Linksys router en ze elkaar niet kunnen vinden, dan zij geen deel uitmaken van dezelfde werkgroep.

Instructies

1

Klik op de knop "Start" of Windows op de bodem verlaten hoek van uw laptop het scherm, en klik met de rechtermuisknop op de optie "My Computer" of "Computer".

2

Selecteer de optie "Eigenschappen".

3

Klik op het tabblad 'Computernaam' (Windows XP) of de "Wisseling zetting" knop onder de sectie "De naam van de Computer" (Vista of Windows 7).

4

Klik op de grijze knop 'Wijzigen'.

5

Typ een naam voor uw werkgroep in het tekstveld onder 'werkgroep', klik op de knop "OK" onderaan het scherm.

6

Start de computer desgevraagd opnieuw.

7

Herhaal dit proces op de PC, ervoor zorgend om de dezelfde naam voor de werkgroep, zoals u deed op de laptop.

8

Klik op de "Start" of Windows knop in de linker benedenhoek van het scherm en selecteer vervolgens de optie "Control Panel".

9

Selecteer de optie "Netwerk". U moet nu verbinding kunnen maken met de andere computer.

Tips & waarschuwingen

  • Om mappen te delen met andere computers in uw werkgroep, klik met de rechtermuisknop op de map, selecteer het tabblad "Delen" en klik op de knop "Delen".