Linux schijf klonen Tools

Linux schijf klonen Tools


Wanneer uw systeem, hetzij als gevolg van de hardwarekwestie of corruptie uitvalt, moet schijf en gegevensherstel worden uitgevoerd via speciale programma's die de macht hebben om te herstellen van uw systeem. Linux schijf klonen hulpprogramma's zijn meestal gratis, efficiënt en divers, zodat u kunt klonen van de schijf en uw gegevens in verschillende modes te herstellen.

Partclone

Partclone biedt hulpprogramma's voor back-up en herstellen gebruikt-blokken van een partitie. Het is bedoeld voor hoge compatibiliteit van het bestandssysteem met behulp van de bestaande bibliotheek van Linux. De ondersteunde bestandssystemen voor Linux zijn ext2, ext3, ext4, XFS, JFS, Reiserfs en Reiser4. Het ondersteunt ook MAC OSX van HFS plus, 'Windows NTFS en FAT.

Mondo Rescue

Mondo Rescue is een ramp recovery-oplossing die ondersteuning biedt voor Linux i386, x 86, x 64, ia64 en FreeBSD i386. Het is verpakt voor verschillende Linuxdistributies (RedHat, RHEL, SLES, Mandriva, Debian, Gentoo en SuSE). Mondo Rescue behandelt betrouwbaar schijven, tapes, netwerk en CD of DVD als back-upmedia. Deze software steunt volledig LVM ½, RAID, ext2, ext3, ext4, JFS, XFS, ReiferFS en VFAT. De compatibiliteitslijst kan ook worden gewijzigd door te communiceren met de ontwikkelaars via e-mail.

Trinity Rescue Kit

Trinity Rescue Kit of TRK voor korte, is een command-line Live CD Linux-distributie die hoofdzakelijk met off line bewerkingen voor zowel Linux als Windows (bijvoorbeeld, redding, reparatie, reset van het wachtwoord en schijf klonen). TRK heeft drie verschillende boot mogelijkheden: een bootable CD die kan worden verbrand en uitgevoerd in het schijfstation; een USB-drive, waaruit TRK kan worden uitgevoerd, die zogenaamd gemakkelijker en veiliger; of vanaf netwerk over Pre-Boot eXecution Environment (PXE). Met deze software ontvangt u een eenvoudige en gemakkelijke menu-interface met de mogelijkheid om het klonen van computers via het netwerk via multicase; een breed scala aan hardware ondersteuning; mogelijkheid te vinden en monteren alle lokale bestandssystemen met eenvoudige scripts; volledige proxy serverondersteuning; en het herstel van verloren partities onder veel andere dingen.

PartImage (SystemRescueCD)

Partimage is een nut van schijf-klonen voor Linux en UNIX-besturingssystemen. Partimage kunt partities opslaan in verschillende formaten voor een schijfkopie. De fundamentele toepassingen voor de progam zijn voor grootschalige implementatie of individuele reservekopieschijf partities in geval van mislukking of gegevens beschadiging van de schijf. Partimage ondersteunt ext2, ext3, XFS, JFS, Reiserfs, UFS, HFS, NTFS, Fat16 en Fat32. Helaas ondersteund niet nog ext4.