Kan bureaublad RAM werk voor een Laptop?

Kan bureaublad RAM werk voor een Laptop?


Als u meer willekeurige toegang geheugen aan uw laptop toevoegen wilt, moet u een compatibel geheugenmodule installeren. U moet het type of geheugen, alsmede de huidige en maximale capaciteit van uw laptopcomputer bepalen voordat winkelen voor meer RAM-geheugen. Naast dit moet u geheugen specifiek voor een laptop en niet een desktop kopen.

Achtergrond

Werkgeheugen, RAM of alleen geheugen is een integraal onderdeel van elk computersysteem. Terwijl uw computer de gegevens permanent op de harde schijf opgeslagen, gebruikt het het geheugen voor de opslag van tijdelijke gegevens, terwijl de computer is ingeschakeld. Geheugen is nuttig omdat het is efficiënter op lezen en schrijven van gegevens, zoals programmagegevens, die uw computer nodig heeft om snel toegang. Uw computer wordt geleverd met geheugen is geïnstalleerd, maar vaak kunt u meer geheugen om "slots" lege of bestaande geheugenmodules vervangen door die van een grotere capaciteit te verhogen van de efficiëntie van de computer.

DIMM 's

Desktopgeheugen modules gebruiken een fysieke indeling bekend als dual in-line memory module. DIMM-geheugenchips zijn lang en smal, met één of meer inkepingen aan dat onderkant van de chip waarmee u met ribbels in de geheugensleuf van uw computer uitlijnen. Deze chips zijn tussen 4 en 5 duim in lengte, en 100, 168, 184 of 240 metalen contactpunten, bekend als pinnen, langs de onderrand van de module bevatten. Het aantal pinnen varieert op de indeling van het geheugen. In het algemeen, meer efficiënte en nieuwere typen geheugen beschikken over meer pinnen.

SO-DIMM

Laptop geheugen uit Desktopgeheugen is gebaseerd, en heeft dezelfde functie en prestaties. Maar, laptop geheugen gebruikt een verschillende fysieke vormfactor die het onverenigbaar met geheugensleuven in een desktop computer maakt--het omgekeerde is ook waar. Vergeleken met DIMM's, kleine overzicht hebben DIMM's (SO-DIMM's) een sterker verschijning omdat ze slechts 2 1 / 3 inch in lengte. Deze geheugenmodules hebben ook verschillende pin graven (72, 100, 200 of 144 pinnen). De kleinere omvang van de SO-DIMM bespaart ruimte in de kleinere grenzen van een laptopcomputer.

Waarschuwing

Omdat laptop en Desktopgeheugen verschillende fysieke grootte hebben, is het onmogelijk om te passen een Desktopgeheugen chip in een laptopcomputer of vice versa. De geheugenmodule moet het juiste formaat en elke inkepingen moeten uitlijnen met het geheugenslot. Als u probeert te installeren van onjuiste geheugen, kunt u breken de geheugenchip zelf, korte uit de voeding van de computer of het moederbord schade. Hebt u niet de juiste geheugengrootte, kan u toevoegen of vervangen van RAM in uw laptop.