Isset functies

Isset functies


Wanneer ontwikkelaars PHP scripts schrijven, hebben ze soms voor onvoorspelbare omstandigheden. Bijvoorbeeld, als u een script begint uitvoeren, kan het worden doorgegeven variabelen uit een ander script. Het is daarom vaak nodig om te controleren van een aantal factoren voordat een stroom van uitvoering, zoals alle variabelen doorgegeven gegevens wordt besloten. Dit omvat controleren om te zien of een variabele een waarde als goed als wat die waarde is. Dit is waar isset functies doorgaans verschijnen.

Script Context

PHP scripts werken binnen websites en toepassingen waarin gegevens worden doorgegeven van de ene locatie naar de andere. Wanneer een PHP-script wordt gestart op de webserver wordt uitgevoerd, kan het ontvangen gegevens doorgegeven via de get, post of sessie variabelen. Het script heeft geen manier om te weten hoe de gebruiker daar aankwamen, of welke andere pagina's ze al hebben bekeken. Om te beslissen op een stroom van uitvoering, kan het script moeten te onderzoeken van de doorgegeven gegevens variabelen en functionaliteit aan hen, presentatie van de gebruiker met HTML en andere Web-paginastructuren zo nodig aanpassen.

Doel

Het doel van de isset functie in PHP is te controleren als een variabele is ingesteld en niet een null-waarde hoeft. Afhankelijk van de logica op het werk binnen een site, kan het script alleen moet controleren of een variabele een waarde heeft zonder daadwerkelijk te controleren wat de waarde is. Sommige sites gebruiken sessievariabelen als vlaggen. Als een variabele is ingesteld, betekent dit dat een ander script heeft ingesteld, waarmee het huidige script om bepaalde informatie over de surfsessie van de gebruiker op de site tot nu toe te deduceren kunt. Scripts zal soms eerst controleren dat de variabele is ingesteld, dan onderzoeken de waarde vóór de uitvoering van verdere uitvoering, wat resulteert in een mogelijk complex besturingselement structuren.

Syntaxis

De syntaxis van de functie isset is beknopt, normaal gesproken verschijnen binnen voorwaardelijke instructies. De volgende voorbeeldcode geeft aan:

{if(isset($_SESSION['checked']))}
iets doen
}
anders {}

iets anders doen
}

De functie isset controleert in dit geval een sessievariabele met de naam 'afgevinkt' en de stroom van uitvoering dienovereenkomstig kleermakers. De functie isset ontvangt een verwijzing naar de variabele als parameter en retourneert een Boole-waarde. De functie geeft als resultaat waar als de variabele opgegeven is ingesteld en niet null, false anders. Binnen de "isset" voorwaardelijke, de code kan gaan op om te bepalen van de werkelijke waarde van de functie, hoewel dit is afhankelijk van de scriptlogica.

Alternatieven

Sommige scripts controleren in plaats van met behulp van isset, gewoon de waarde van variabelen. Dit kan fouten veroorzaken als de waarde null is, is dus isset kan een veiliger optie in scripts waar er is een zekere mate van onzekerheid over de variabele wordt ingesteld op alle. De lege functie voert een ander proces. Deze functie neemt een variabele als parameter, retourneren de waarde true als de variabele leeg is, niet ingesteld of ingesteld met een waarde van nul. Programmeurs natuurlijk moeten selecteren deze functies zorgvuldig, instellen van hun variabelen met waarden die betrouwbaar gebruik van hen zal toestaan.