Is het makkelijk voor Dual-Boot op een MacBook?

Dual-boot configuratie is een term die verwijst naar het kunnen kiezen van meerdere besturingssystemen op uw computer wanneer u telkens effectief geven u controle op verschillende schijfpartities op dezelfde machine opstart. Dual-booten geworden gemakkelijker te bereiken als technologie vordert, vooral op de Mac met de Boot Camp-utility, wie besturingssysteem beheert, partitioneren en opstarten voor u ingesteld.

Benodigdheden

Om dual-boot moet u voldoende ruimte op uw computer. Een goede schatting voor elke installatie is ongeveer 10GB aan vrije ruimte; Dit geeft u genoeg ruimte om de werkelijke besturingssysteem te installeren, evenals meer ruimte voor het opslaan van uw bestanden. U kunt kiezen om meer ruimte te geven aan de tweede opstartpartitie, natuurlijk, maar zorg ervoor dat u niet verliezen te veel ruimte. U moet ook een legitieme installatie-cd voor het besturingssysteem die u gaat installeren op uw tweede schoen verdeling.

Voorbereiding

Voordat u de werkelijke installatie begint, is het belangrijk om een back-up van al uw bestanden. Dit moet gebeuren ongeacht elke zo vaak, maar voordat u een taak die rechtstreeks van invloed is op uw harde schijf overneemt, moet u ervoor alles is back-up gemaakt en opgeslagen. Hebt u een externe harde schijf, dat is een geweldige plek om al uw belangrijke bestanden.

Installatie

Maken van uw tweede partitie en de installatie van het besturingssysteem alles gebeurt via Mac's Boot Camp. Open de map 'Programma's ', open de submap "Hulpprogramma's" en dubbelklik "Boot Camp-assistent" om te beginnen. Het eerste deel van het setup-proces zal moeten partitioneren van uw harde schijf, de tweede versie voor uw aanstaande installatie instellen. Nadat dit voltooid is, zal u worden gevraagd om in te voegen uw Vensters, of andere besturingssysteem, de installatieschijf om het installatieproces te starten. Wanneer het besturingssysteem is geïnstalleerd, zal uw computer bereid zijn te tweevoudig schoen.

Het kiezen van het besturingssysteem

De dual-boot als functie wilt gebruiken, start u de computer opnieuw. Als de computer ingeschakeld wordt, drukt u op de "Optie" toets ingedrukt totdat u ziet twee pictogrammen van de harde aandrijving op uw scherm verschijnen. Dit zijn de pictogrammen voor uw twee partities, en ze zullen worden aangeduid door het besturingssysteem geïnstalleerd op elkaar. Klik gewoon op een starten met dat besturingssysteem.