Ik kan niet aanmelden bij mijn Yahoo Mail omdat andermans veiligheid zegel houdt weergegeven

De Yahoo-inloggen zegel, ook wel genoemd de veiligheid zegel, is een maatregel die is ontwikkeld om gebruikers tegen phishing-aanvallen te beschermen. Als u een andere gebruiker de zegel op uw scherm inloggen ziet, kan het gewoon betekenen dat een andere persoon de laatste was inloggen op die computer. Als uw e-mailadres en wachtwoord niet werken en het zegel weigert te veranderen, uw account kan hebben gecompromitteerd.

Yahoo Sign-In Seal

De Yahoo-inloggen zegel bestaat uit een persoonlijke afbeelding die u uploadt naar de site, of een pictogram met tekst die u op Yahoo maakt. Uw zegel wordt altijd weergegeven in de rechterbovenhoek van de teken-in velden elke keer dat u probeert te openen van uw e-mailaccount. Als geen zegel wordt weergegeven, of de verkeerde zegel wordt weergegeven, is het wellicht op een site die niet rechtmatig is verbonden met Yahoo mail.

Phishing Scams

Phishing scams zijn gericht op tricking are you in het indienen van uw Yahoo-e-mailadres en wachtwoord, alsmede andere persoonlijke gegevens. Soms bevatten deze zwendel spoof websites, die zijn ontworpen om te lijken op een echte website. Een spoof-website die is voorwenden om Yahoo e-mail hoeft niet uw zegel teken-in, dus de afwezigheid van de zegel op uw personal computer kan een indicator die u niet op de echte site van Yahoo. Als u denkt u een nepwebsite bezoekt dat, sluit uw webbrowser, opent u het opnieuw en Yahoo in het URL-gebied typen.

Zeehonden en Computers

Uw Yahoo mail-Inloggen zegel is gekoppeld met uw computer, in plaats van met uw Yahoo-ID. Dientengevolge, moet u het zegel toevoegen aan elke computer waaruit u regelmatig uw e-mail te controleren. Als u uw e-mail voor de eerste keer vanaf een openbare computer of die van een vriend controleert, u zal niet zie het zegel of kan van de vorige gebruiker zegel. Als u wilt verwijderen van een andere gebruiker zegel, Wis de cache en de cookies op de webbrowser en probeer het opnieuw aanmelden. Voeg nooit uw zegel op een openbare computer.

Help-informatie opvragen

Als u niet kunt in uw e-mailaccount vanwege een probleem met de teken-in-zegel krijgen, klik op de "Ik geen toegang tot mijn account" link aan de onderkant van de teken-in velden. Kies "mijn wachtwoord werkt niet" of "mijn account kan hebben gecompromitteerd," afhankelijk van uw niveau van vermoeden dat een andere gebruiker toegang uw account tot en veranderd het zegel. Gebruik de instructies op het scherm veilig opnieuw instellen van uw wachtwoordgegevens en toegang.