How to Run een systeemcontrole

Er kunnen problemen optreden met bepaalde hulpmiddelen van het systeem omdat sommige bestanden beschadigd of ontbreekt zijn. Windows-besturingssystemen komen gelukkig met de System File Checker---een nut dat u om te bepalen toestaat of de problemen die u op uw computer ondervindt worden veroorzaakt door een of meer systeembestanden. Controle systeembestanden wordt uitgevoerd automatisch met een eenvoudige opdracht. Het worden systeembestanden gescand en onjuiste bestanden vervangen door de juiste zijn.

Instructies

Lancering van de systeembestanden

1

Klik op de Windows "Start" menu. Typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) in het vak "Zoekopdracht starten" als u Windows 7 of Vista gebruikt. Met de rechtermuisknop op de "Command Prompt" in de lijst programma's en klik op "Looppas als beheerder" te starten vanaf de opdrachtprompt. Als u Windows XP gebruikt, start vanaf de opdrachtprompt door te klikken op "Uitvoeren" in het Menu Start, "cmd" (zonder aanhalingstekens) typen in het vak openen en klik op 'OK'.

2

Typ "sfc/scannow" (zonder aanhalingstekens) of u Windows 7, Vista of XP gebruikt en druk op "Enter". Desgevraagd, typ uw beheerderswachtwoord en klik op "OK" om te starten van de systeembestanden.

3

Volg de rondleiding aanwijzingen op de systeembestanden voor het oplossen van eventuele problemen die u momenteel ondervindt. Als u wordt gevraagd, herstart uw Windows 7, Vista of XP computer.