How to Make Joomla! H1 Tags kleinere

De Joomla! content managementsysteem maakt gebruik van het title-tags "H1," "H2", "H3" en "H4" vast te stellen tekst vet, onderstreept, kleuren en lettertypen voor bepaalde tekstelementen. De Joomla! sjabloon opmaakmodellen definieert de verschillende eigenschappen van de tag. De auteur van een Joomla! artikel heeft de mogelijkheid van het instellen van de codes voor specifieke tekstelementen zoals titels en ondertitels. De beheerder van deze site mogen de opmaakmodellen van de sjabloon openen en wijzigen de de lettergrootte voor de tags.

Instructies

1

Inloggen op de website van de back-end Joomla! beheerder functies met behulp van uw Super administrator-account en wachtwoord. Alleen een super beheerder heeft toegang tot de sjabloon stylesheets en wijzigingen kan aanbrengen.

2

Klik op "Template Manager" van het menu van de extensies. De Template-Manager wordt geladen en weergegeven van de geïnstalleerde sjablonen die beschikbaar zijn voor gebruik. De sjabloon die momenteel in gebruik heeft een gele ster rechts van de naam in de kolom "Standaard". Klik eenmaal op de standaardsjabloon voor het laden van het formulier "Sjabloon bewerken".

3

Klik op "Edit CSS" in het menu "Template Manager bewerken". Er verschijnt een lijst met opmaakmodellen voor de sjabloon in de vorm van "CSS bewerken". Klik op het keuzerondje aan de linkerkant van het opmaakmodel van de "Template.CSS" om het bestand te selecteren, klik de "Edit"-pictogram in het "Edit Menu sjabloon." Het sjabloon opmaakmodel wordt geladen in een editor.

4

Scroll naar beneden het blad via de pagina ingedrukt of gebruik uw muis om te verplaatsen van de verticale schuifbalk. Kijk voor de header-tags. Ze zijn vaak te vinden onder een opmerking zoals "/ Headers /" of "/ H1 - H4 Tags/."

5

De grootte van de "H1" tag gedefinieerd in de "font-size"-regel te wijzigen. Sommige sjablonen definiëren de tekengrootte in ems, anderen gebruiken pixels en nog anderen de tekstgrootte definiëren als een percentage van de grootte van een standaard lettertype. De Conventie gebruikt is afhankelijk van de voorkeur van de ontwerper van de formuliersjabloon. Voert u een lager getal dan het huidige aantal om de tekengrootte voor de "H1" tag.

6

Klik op het pictogram 'Opslaan' in het menu sjabloon editor wijzigingen op te slaan. De "Template Manager" sluit u de stijl blad editor en keert terug naar de Template CSS-editor.

7

Klik op "Annuleren" om de "Template CSS Editor" afsluiten en teruggaan naar het formulier "Sjabloon bewerken". Klik op "Close" om terug te keren naar het hoofdscherm van de "Template Manager". De Joomla! beheerder menu is weer beschikbaar. Selecteer "Control Panel" van de "Site" menu-optie voor het laden van de beheerder het Configuratiescherm.

Tips & waarschuwingen

  • Het ontwerp van de sjabloon opmaakmodellen is grotendeels overgelaten aan de ontwerper van de formuliersjabloon. De definitie van de tag H1 grotendeels tot stand gekomen in het bestand "Template.CSS". De "Rhuk Milkyway" sjabloon voorzien van Joomla! volgt dit Verdrag, maar de "Beez" sjabloon--ook voorzien van Joomla! --niet. Soms moet u gewoon kijken via de verschillende stylesheets te vinden van de definities van typetags.
  • Back-up van uw Joomla! website voordat u wijzigingen in de stijlpagina's of HTML-code aanbrengt. Maken en testen van wijzigingen op uw testsite voordat ze worden geïmplementeerd op de live site. Het weerhoudt gebruikers problemen hebt als u met verschillende instellingen experimenteren.