How to Make deeltjes Stick in Maya PLE

Maya PLE is een 3D grafische verwerking en animatie software. PLE, Personal Learning Edition, heeft vele functies van de werkelijke versie behalve dat bestanden beperkt tot het leren-formaat zijn, en elk project wordt getoond met een watermerk, met vermelding van de oprichting ervan in de editie van leren. Gebruikers van Maya PLE kunnen vele functies zoals deeltje rendering, teken simulatie en animatie, lichteffecten en arcering gebruiken. Deeltjes zijn de punten van de tonen die de details van een project verbeteren en vast te houden aan oppervlakken met behulp van opties "botsen" kunnen worden gemaakt.

Instructies

1

Maya PLE laden, klik op "Bestand" en selecteer 'Laden' om een bestaand project of "Nieuw" om te beginnen een nieuwe te laden.

2

Klik op "Particles" uit de bovenste werkbalk en selecteer "Emit uit Object." Dit zal het deeltje menu openen en de emitter toepassen op het object.

3

Met de rechtermuisknop op de deeltjes en selecteer "Nieuw materiaal toewijzen" en geef de deeltjes een materiaal. Sleep de glijdende optie bars om te wijzigen de particle type, de kleur, de snelheid van deeltje emissie, snelheid, richting en vorm van de deeltjes.

4

Druk op de "Shift" en selecteer het materiaal van het oppervlak waar de deeltjes zijn landing en de deeltjes, dan klikt u op "Partcles" uit de bovenste werkbalk en selecteer "Make Collide."

5

Open de eigenschappen van het oppervlak, door te klikken op het object oppervlak, en onder Geo sluit kenmerken en typ in het vak "0" voor veerkracht. Dit zal verhinderen dat de deeltjes stuiteren op het oppervlak.

6

Typ "1" in het vak voor wrijving te maken van de deeltjes verbinden met oppervlakken. Dit, plus nul resiliences, zal het maken van de deeltjes stok en schuift niet rond op het oppervlak.

7

Activeren van het deeltje evenement en zien als de deeltjes voert u uit hoe u wenst.