How to Install Ethernet stuurprogramma's op een Red Hat Linux

How to Install Ethernet stuurprogramma's op een Red Hat Linux


Red Hat Linux wordt geleverd met ingebouwde stuurprogramma's voor de meest voorkomende Ethernet-kaarten. Als uw kaart niet onder deze is, maar een Linux-stuurprogramma bestaat, kunt u een "Device Driver Update schijf," waarin de juiste Linux kernel driver voor uw kaart, zodat u kunt installeren van Red Hat via het netwerk of anderszins gebruiken van de Ethernet-kaart normaal.

Instructies

Ethernet-stuurprogramma's installeren

1

Controleer dat het uitgebreide stuurprogramma ingesteld schijfkopie opgenomen op de installatie-CD van Red Hat om te zien of het apparaat vermeld wordt. Vele duistere chauffeurs zijn niet opgenomen in de standaard installer maar zijn beschikbaar in de uitgebreide driver disk image verstrekt op Red Hat Installer CD 1 op images/drvnet.img. Kunt u een driver diskette van deze afbeelding met behulp van dd (Linux) of het hulpprogramma opgenomen rawrite.exe op Windows-Zie de handleiding van de Red Hat gekoppeld in de verwijzingen voor verdere details.

2

Het verkrijgen van een Linux kernel device driver voor uw kaart. Als uw kaart niet is opgenomen in van het installatieprogramma uitgebreide stuurprogramma schijfkopie, nog steeds kunt u het door uw eigen diskette. Lokaliseren van Linux voorschrijven stuurprogramma's wat onderzoek. Apparaatstuurprogramma's door hun aard werken alleen met 1 soort kaart, dus u moet een stuurprogramma dat speciaal voor uw familie kaart krijgen. Helaas, er is geen universele centrale opslagplaats voor alle bestaande Linux apparaatstuurprogramma's en stuurprogramma's voor duistere apparaten kunnen moeilijk te vinden.

Controleer het ondersteuningsgedeelte van de website van de fabrikant, en zoekt u de fabrikant en het modelnummer op Google. Als een stuurprogramma voor uw kaart bestaat, vindt u waarschijnlijk verwijzingen naar het. Merk op dat Linux apparaatstuurprogramma's voor uiterst zeldzaam kaarten kunnen simpelweg niet bestaan.

3

Download en installeer ddiskit op een werkende linuxsysteem. Dit is de "Driver Disk Kit," een hulpprogramma geleverd door Red Hat voor het automatiseren van het proces van het creëren van de apparaat Driver Update schijven. Een link naar het kan worden gevonden in de sectie verwijzingen.

4

Toevoegen van uw kaart driver aan ddiskit de werkdirectory. Afhankelijk van uw specifieke apparaatstuurprogramma, kan dit zo simpel zijn als het uitpakken in ddiskit de root directory, of het één of andere hoeveelheid aanpassingen kan vereisen. Raadpleeg het README- en INSTALL-bestanden die voorzien van ddiskit en de referenties die gekoppeld zijn hieronder voor meer gedetailleerde informatie over de vele mogelijke variaties als u vindt dat het uitpakken in de root directory niet werkt.

5

Het bouwen van een schijfkopie van de ddiskit. In veel gevallen kan dit eenvoudig door het uitvoeren van het "make" command in ddiskit de hoofdmap. In sommige ongebruikelijke situaties, kan meer configuratie nodig zijn. Als u vindt dat uitgevoerd "make" niet werkt, Raadpleeg de documentatie van de ddiskit gekoppeld hieronder voor de details van de vele configuratieopties beschikbaar ter ondersteuning van specifieke ongewone gevallen.

6

De ddiskit afbeelding converteren naar ISO formaat en op een CD branden. Type "make diskiso" in ddiskit van hoofdmap zal maken een standaard .iso-bestand dat kan worden gebrand op een CD met behulp van een standaard-CD opname software, zoals Linux k3b.

7

Boot van de Red Hat-installateur op de doelcomputer en plaatst de diskette als daarom wordt gevraagd. In de meeste gevallen, zal Red Hat's installateur stoppen en gevraagd voor het inbrengen van een diskette wanneer het vaststelt dat het een van de ingebouwde stuurprogramma's voor een apparaat op het systeem kan gebruiken. In enkele situaties zal het niet, echter; in dit geval, kunt u forceren om te vragen voor een driver-CD bij het opstarten met het commando "dd linux" zodra het installatieprogramma van Red Hat.

Tips & waarschuwingen

  • Vele zeer gemeenschappelijk Ethernet-kaarten die worden ondersteund door Red Hat's ingebouwde stuurprogramma's kunnen worden gehouden voor onder $10 op eBay of op vlooienmarkten, swap meets en computer onderdelen winkels. Het kan zijn dat veel sneller en makkelijker om gewoon kopen van een nieuwe Ethernet-kaart in plaats van proberen te krijgen van de Red Hat ter ondersteuning van een obscure kaart.