How to Get een percentage van een totaal op Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma dat deel uitmaakt van Microsoft Office 2007. In het programma kunt u de waarden in andere cellen als onderdeel van formules. Een gebruik voor dit is om een percentage van een totaal. Dit is handig voor het bepalen van het gedeelte van een som, zoals het vinden van hoeveel belasting u op uw totale inkomen betaalt.

Instructies

1

De functie som gebruiken om de waarden van de cellen die u wilt opnemen in de totaal total. Bijvoorbeeld, als u wilt bepalen van het totaal van uw inkomsten voor het jaar en uw inkomen voor elke maand wordt aangegeven in de cellen A1 tot en met A12, zou u de functie SUM(A1:A12) gebruiken.

2

Als u nemen van een percentage van het totaal wilt, voert u in een nieuwe cel "= som (cellen die u wilt opnemen)Percentage." Bijvoorbeeld, als je gebruiken de inkomsten vermeld wilde stap 1 en vinden van 10 procent van dat inkomen, u voert "=SUM(A1:A12)0.1."

3

Als u gebruiken een percentage gevonden in een andere cel wilt, voert u die cel in plaats van een nummer voor percentage in de formule "= som (cellen die u wilt opnemen)Percentage." Bijvoorbeeld, als u het percentage van de inkomstenbelasting in cel C5 had, zou u "=SUM(A1:A12)C5".

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u de formule met het "=" of Excel start zal niet weten dat er een vergelijking.