How to: een PHP-Array als eerste Index leeg Is

How to: een PHP-Array als eerste Index leeg Is


Matrices kunnen enkele variabelen om meerdere waarden te slaan. Bijvoorbeeld bij het werken met een database, kunt u een array om de waarden van een bepaalde kolom. Arrays zijn lastig te werken met voor beginnende programmeurs, maar maken het mogelijk om te schrijven slanker code. Als u controleren wilt of de eerste index van een matrix leeg in PHP is, moet u controleren de variabele in een voorwaardelijke instructie. De variabele moet omvatten de index, die meestal begint met een nul, tenzij anders instellen.

Instructies

1

Open het PHP-bestand in een code-editor of Kladblok. De array in de code zoeken en lezen van de variabele. De variabele is de informatie die u nodig hebt om te controleren van de eerste index. Bijvoorbeeld:

$arr = array ('stuff', 'dingen', 'morestuff');

Uw array zal omvatten waarschijnlijk veel meer code dan dit, maar u kunt zien dat er een matrix toegewezen aan de variabele "$arr".

2

Schrijf een voorwaardelijke "als-dan"-instructie waarmee wordt gecontroleerd of de eerste index van de array leeg is. De eerste index krijgen door het schrijven van de variabele met een paar haken en het cijfer nul tussen hen:

Als ($arr [0] == '') {}

Uw code gaat hier

}

In het voorbeeld is er een paar enkele aanhalingstekens met niets tussen hen. Als de eerste index leeg is, dan is het gelijk aan niets.

3

Plaatst u programmacode uitvoeren wilt wanneer de eerste index leeg tussen de accolades van de voorwaardelijke "als-dan"-instructie is. U kunt een waarde in de index invoegen of uitvoer een foutbericht naar de browser. Bijvoorbeeld:

Als ($arr [0] == '') {}

echo "de eerste index is leeg";

}

Deze code laat de gebruiker weten wanneer de eerste index is leeg.

Tips & waarschuwingen

  • Back-up van uw PHP-bestanden voordat u ze bewerkt.