How to Create 3D tekst in Adobe Photoshop CS3

How to Create 3D tekst in Adobe Photoshop CS3


Of u een nieuwe webpagina ontwerpt of het maken van een nieuwe advertentie of teken, u de afbeeldingen en tekst wilt kunt u worden als visueel aantrekkelijk en interessant mogelijk. De tekst moet in het bijzonder opvallen omdat dit is hoe u uw boodschap zal overbrengen. Een manier om dit te doen is het creëren van een 3D-uiterlijk voor de tekst die u gebruikt. U zou kunnen gedacht hebben dat u zou worden gedwongen om het maken van schaduwen en hoogtepunten voor de tekst zelf met behulp van de paint-hulpmiddelen op de werkbalk, maar Photoshop CS3 functies die u toestaan heeft om het maken van een 3D-effect voor uw tekst snel en gemakkelijk.

Instructies

1

Open Photoshop. Selecteer "File" en klik op 'Openen'. Zoek het document dat u wilt tekst aan toevoegen en openen in het dialoogvenster dat wordt geopend.

2

Selecteer het gereedschap "Tekst" op de werkbalk. Selecteer in de opties voor tekst aan de bovenkant, de tekstkleur, de grootte en de stijl die u wilt. Het is het beste om te kiezen van een eenvoudige, brede lettertype zoals "Impact."

3

Typ in de tekst waar u het wilt op het canvas. Vervolgens met de rechtermuisknop in de tekstlaag in het deelvenster Lagen en selecteer de opties "Rasterize tekst."

4

Ga naar de onderkant van het deelvenster Lagen en klik op de "FX"-pictogram. Uit de beschikbare opties, klik op de "Blending opties." Klik in het dialoogvenster dat nu wordt geopend, op het tabblad "Schuine kant en reliëf". In de opties instellen de "stijl" naar "Outer." Laat de andere instellingen zoals ze zijn.

5

Klik op de "Drop Shadow" tab. aanpassen de "afstand", "Doorzichtigheid" en "Hoek" totdat u graag de preview. Klik vervolgens op "OK" om te sluiten van het "Blending Options."

6

Selecteer "File" en klik op Save"As." In het dialoogvenster dat wordt geopend op naam van type het bestand, de locatie die u wilt opslaan en het bestand. Klik op "Opslaan".