How to Boost de snelheid van een Laptop

How to Boost de snelheid van een Laptop


Computersystemen hebben de neiging te vertragen na verloop van tijd. Ze blijven niet meer zo snel en responsief zoals ze op hun eerste dag van gebruik waren. Geheugen-, prestatie- en gebruiksrapporten factoren kunnen bijdragen aan de afnemende prestaties van computers, met name laptops. Een paar tips en trucs hier en daar kan worden gebruikt voor het verbeteren van de prestaties van uw systeem en het terug te krijgen naar de optimale staat.

Instructies

1

Get rid van eventuele overbodige bestanden en programma's op de harde schijf van uw computer, zoals de opeenhoping van grote aantallen van hen kan invloed hebben op de verwerkingssnelheid van de computer. Verwijder alle software-programma's die niet worden gebruikt of nodig. Bovendien, kijk door de mappen van uw harde schijf voor overbodige bestanden en verwijder ze. Grote videobestanden, muziekbestanden en ongebruikte documenten zijn een goede plaats om te beginnen. Zodra de bestanden zijn verwijderd, maakt u de Prullenbak leeg.

2

Kunt u Schijfopruiming gebruiken om extra bestanden die kunnen worden vertragen van uw systeem te verwijderen. Ga naar Menu Start > Alle programma's (programma's voor Windows XP of lager) > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Schijfopruiming.

3

Defragmenteer de vaste schijf Schijfdefragmentatie. Dit hulpprogramma kan worden gevonden in dezelfde locatie als de vorige stap. Defragmentatie helpt met het vinden van gefragmenteerde gegevens op uw harde schijf en zet het samen (defragmenteert het).

4

Zorg ervoor dat een firewall en anti-virus software zijn geïnstalleerd en geactiveerd op uw laptop. Een virusscan uitvoeren op een regelmatige basis te ontdoen van uw systeem van wormen en virussen. Advertentie-bewust/malware wegruiming software is ook aanbevolen voor de verbetering van de beveiliging en prestaties van uw laptop.

5

Gebruik het hulpprogramma voor systeemconfiguratie om te schakelen van programma's en services geladen tijdens het opstarten van Windows. Om dit hulpprogramma te openen, klik op het Menu Start en typ in het zoekvak "MSCONFIG." Ga naar het tabblad "Start Up" en uncheck elk programma dat u wilt uitschakelen vanuit voorsprong.

6

Meer geheugen toevoegen aan uw laptop, indien mogelijk. Dit zal zeker uw laptop een impuls in termen van prestaties.

7

Zorg ervoor dat uw laptop niet oververhit van overmatig gebruik raken doet. Warmte kan beschadigen de interne componenten van de laptop en het te vertragen en zelfs in sommige gevallen storing veroorzaken. Niet houden uw laptop op het niveau van een "High Performance" aller tijden; aanpassen volgens uw gebruik. Het is ook een goed idee om een koeling pad als u uw laptop voor langere tijd gebruikt.

Tips & waarschuwingen

  • Verwijder niet alle systeembestanden in de map Windows.
  • Raadpleeg de handleiding van uw laptop of neem contact op met de laptopfabrikant van uw om te bepalen welk type geheugen wordt ondersteund voor geheugenupgrades.