How to Add Context menu's in Windows Explorer Vista 64

How to Add Context menu's in Windows Explorer Vista 64


Wanneer u bepaalde programma's op uw computer hebt geïnstalleerd, beginnen ze te tonen in uw contextmenu's als "Open met..." of "Run..." voor uw gemak. Een contextmenu wordt weergegeven wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand op uw bureaublad of in de Explorer. Wanneer u een upgrade naar een nieuw besturingssysteem, zoals Windows Vista, 64 uitvoert, is het mogelijk dat sommige van deze context menu items verloren. Met behulp van de volgende stappen, kunt u deze items terug naar uw contextmenu's.

Instructies

1

Toegankelijk Registratiekantoor Uitgever tegen typen "regentschap" in uw zoekopdracht prompt in het menu Start.

2

Klik op "HKEY_CLASSES_ROOT," "*," dan "shell."

3

Klik met de rechtermuisknop op "shell", dan ga naar "Nieuw" en "Toets." Als u wenst te maken van een "Open met" prompt, kunt u iets als "Openen met Kladblok" als uw sleutel. Klik met de rechtermuisknop op "Openen met Kladblok" en maak een andere sleutel genaamd "opdracht."

4

Dubbelklik op het pictogram van de standaard op het menu rechts in de command-toets. Als u het contextmenu wilt dat een "Openen met Kladblok" prompt, voert u de volgende (zonder aanhalingstekens) "notepad.exe %1." Nu op elke context-menu zal u zitten kundig voor uw bestanden openen met Kladblok.

5

Als u niet wenst te hebben van een "Open met" gevraagd en in plaats daarvan wil hebben een programma openen, "notepad.exe %1" vervangen met de locatie van het programma op uw computer die u wilt openen. Bijvoorbeeld, als u wilt Kladblok gewoon openen, Typ in "C:\Windows\System\notepad.exe."

Tips & waarschuwingen

  • Houd er rekening mee dat u bewerkt het register van uw computer, die gevaarlijk kan zijn. Breng geen wijzigingen aan bestanden willekeurig terwijl in de Register-Editor of de computer wellicht niet uitgevoerd.