Hoe Windows Vista te installeren vanaf een draagbare harde schijf

Hoe Windows Vista te installeren vanaf een draagbare harde schijf


Windows Vista kan worden geïnstalleerd vanaf een draagbare harde schijf. Het proces is eigenlijk sneller dan het installeren vanaf de installatieschijf van Windows Vista. Installeren vanaf een draagbare harde schijf maakt ook netwerk installaties sneller gaan. Alles wat je hoeft te doen is opstarten vanaf de draagbare harde schijf en je bent klaar om te installeren. Draagbare harde schijf snelheden zijn sneller dan de leessnelheid op een CD of DVD. Veel computer techs zijn begonnen met het installeren van Windows Vista vanaf draagbare harde schijven. Thuisgebruikers kunnen profiteren van een snellere installatie ook.

Instructies

1

Sluit de draagbare harde schijf en plaats de diskette van Windows Vista.

2

De draagbare harde schijf formatteren. Ga naar "My Computer", met de rechtermuisknop op de draagbare harde schijf, kiest u 'Format'. U kunt formatteren met FAT32 of NTFS. De meeste gebruikers blijven met NTFS. Klik op "Start".

3

Kopieer de Windows Vista-schijf naar de harde schijf. Ga naar "Start--alle programma's--accessoires--troepenleiding Prompt". Type "xcopy d: *. * /s/e/f e:\" Zorg ervoor dat uw draagbare harde schijf letter "e". Als dit niet het geval is, gebruik de juiste stationsletter in plaats van de laatste "e". Druk op "Enter" om te kopiëren.

4

Verwijder de draagbare harde schijf wanneer het kopiëren voltooid is. Je moet niet langer de Windows Vista-schijf.

5

Sluit de draagbare harde schijf aan op de computer die u installeren van Windows Vista wilt op. Start de computer opnieuw op, druk op F12 en kies "Boot van extern station."

6

Kies de partitie die u installeren van Windows Vista wilt op. Wijzig de instellingen voor de tijdzone, de computernaam en de netwerk-instellingen wanneer daarom wordt gevraagd.

Tips & waarschuwingen

  • Als u bestanden die u wilt opslaan op de computer die u wilt installeren van Windows Vista op, een back-up voordat u installeert.
  • Microsoft biedt een geautomatiseerde installatieprogramma om te voorkomen dat uw aanwezigheid tijdens een installatie. Zie bronnen te downloaden en te gebruiken.
  • Los van alle andere USB-stations voordat opmaak of kopiëren van uw draagbare harde schijf. Dit zal voorkomen dat per ongeluk met behulp van het verkeerde station.