Hoe Webcam tussen een Mac & een PC

Hoe Webcam tussen een Mac & een PC


Video-chatten is immens populair en vele video chatten softwarepakketten zijn beschikbaar op de markt. Sommigen, zoals iChat, komen meegeleverd met het besturingssysteem van een Mac of een PC. Het probleem met veel softwarepakketten voor video chat is dat ze zijn ontworpen voor één platform en niet altijd op andere platformen werken, waardoor het moeilijk is voor een Mac-gebruiker en een PC-gebruiker te verbinden via het internet. Met behulp van cross-platform software zoals Skype, kan dit probleem oplossen.

Instructies

1

Bezoek skype.com (zie bronnen) te downloaden van de recentste Skype client op beide machines. Kies de gratis versie van Skype en klik op de knop "Download Skype" om het downloaden te starten. Volg de instructies op het volgende scherm om de software voor uw specifiek platform te installeren.

2

Open de Skype client op beide machines. Op Windows, klikt u op de Skype-pictogram op het bureaublad of onder de kop alle programma's in de "Start"-menu. Op een Mac zullen de Skype-pictogram in het Dock of in de map toepassingen.

3

Meld u aan met uw accountgegevens of maak een nieuwe account als u nog geen één.

4

Klik op "Contacten" op het gebied van de linkerbovenhoek van het Skype-venster en kies "Add een Contact" in het drop-down menu dat verschijnt. Voer de Skype naam, e-mailadres of telefoonnummer van de persoon die u verbinding wilt maken en klik op de knop "Toevoegen". Kies de persoon in de lijst die wordt weergegeven en klik op "Add contact." Die persoon moet het verzoek te accepteren voordat u kunt doorgaan met installeren.

5

Klik op de naam van de persoon u wilt videochatten met in de lijst met contactpersonen van het Skype-venster en klik op de knop "Video oproep" om te starten van de video chat. Zorg ervoor dat uw camera en de microfoon zijn aangesloten en klaar voordat u op klikt. Zodra de andere persoon uw uitnodiging accepteert, wordt de video chat zal beginnen.

Tips & waarschuwingen

  • Als u problemen met uw webcam ondervindt, bezoek de link in de sectie Resources onder voor tips.