Hoe voorkom je een programma starten tijdens het opstarten met Microsoft XP?

Windows XP heeft verschillende tools waarmee u welke programma's automatisch worden gestart bepalen wanneer u de computer opstart. Het Microsoft hulpprogramma voor systeemconfiguratie kunt u direct uitschakelen items niet worden geladen bij het opstarten. De Console Services in Computerbeheer geeft u nog meer controle over hoe een programma tijdens het opstarten lanceert. De functie verwijderen in het Configuratiescherm kunt u voorkomen dat een programma wordt geladen bij het opstarten.

Instructies

Met behulp van het Microsoft hulpprogramma voor systeemconfiguratie

1

Klik op "Start" en "Run". Type "msconfig" in het veld verstrekt en klik op 'OK'.

2

Klik op het tabblad "Algemeen" en "Selectief opstarten." Klik op de tab "Startup" schakelt u het selectievakje in naast elk programma dat u niet laden wilt wanneer de computer opstart. Klik op 'OK'.

3

Sla uw werk op, sluit alle geopende programma's en klik op "Opnieuw opstarten" om uw computer nu opnieuw opstarten. Klik op 'Afsluiten zonder opnieuw opstarten' als u wilt doorwerken op uw computer. De wijzigingen zullen van kracht de volgende keer die wordt opgestart.

Met behulp van de Console Services in Computerbeheer

4

Klik op "Start" en selecteer "Configuratiescherm" "Prestaties en onderhoud" en dan "Systeembeheer." Open "Computerbeheer". Maximaliseer het venster, indien nodig.

5

Klik op het plusteken naast "Diensten en verzoekschrift" de lijst uit te breiden. Dubbelklik op 'Services'.

6

Selecteer een service om de beschrijving te zien. Als een service is ingesteld op "Automatisch", klik met de rechtermuisknop en kies "Eigenschappen". Stel de "Opstarttype" op "Manual" als u zou willen het programma handmatig later uitvoeren. Selecteer "Handicap" om te voorkomen dat het programma wordt uitgevoerd op alle. Herhaal deze stap voor elk programma dat u wilt voorkomen dat wordt geladen tijdens het opstarten. Alle programma's die op "Automatisch blijven" wordt automatisch geladen wanneer de computer wordt opgestart.

Met behulp van de Add/Remove Programs

7

Klik op "Start" en selecteer "Control Panel" en "toevoegen of wegnemen programma." Blader door de lijst met geïnstalleerde programma's.

8

Klik op "Verwijderen" als u niet langer wilt gebruiken van een programma dat automatisch wordt gestart tijdens het opstarten. Als u doorgaan met het programma wilt, klikt u op "Wijzigen" en selecteer de optie niet om te laden bij het opstarten, als deze beschikbaar is.

9

Klik op "Toevoegen/verwijderen Windows-onderdelen." Schakel het selectievakje in naast elke Windows-onderdelen die u wilt voorkomen dat automatisch wordt gestart wanneer de computer wordt opgestart. Klik op "Volgende" en "Finish".

Tips & waarschuwingen

  • Hier vindt u meer informatie over startpunten op een website zoals neuber.com, processlibrary.com of file.net.