Hoe vindt u een verborgen partitie in Windows

Hoe vindt u een verborgen partitie in Windows


Harde schijven in personal computers kan worden onderverdeeld in niet-overlappende partities. Met behulp van afzonderlijke partities is een effectieve manier van laagniveau ongerelateerde gegevens of ongeldige codes, als alle besturingssystemen respect partitie grenzen. Veel vaste schijven hebben "verborgen" partities in de standaardconfiguratie; een verborgen partitie kan een exemplaar van de klaar te installeren van het besturingssysteem (in geval die het primaire beeldscherm beschadigd raakt), of configuratie van systeemparameters bevatten. U kunt vinden als uw schijf partities heeft verborgen en identificeren van hun kenmerken, met behulp van tools ingebouwd in het Windows-besturingssysteem.

Instructies

1

Log in op de computer als de beheerder.

2

Klik op "Start", vervolgens "Control Panel". Typ "partitie" in het zoekvak. Windows verschijnt de link "Create en formaat harde schijfpartities"; Klik op het. Windows zal een lijst van de partities op de vaste schijf.

3

Vind verborgen partities op de lijst. Een verborgen partitie zal hebben "Systeem gereserveerde" als zijn naam. Klik met de rechtermuisknop op de partitie en kies "Eigenschappen." De begin- en einddatum cilinder (de grenzen) voor de verborgen partitie in Windows weergegeven.