Hoe vindt u Diskpart.exe

Windows 7 bevat een tool-module voor het beheer van de harde schijfpartities en opmaak. Deze tool-module voorkomt veel acties, die in gegevensverlies resulteren kunnen. Als u liever een minder-beperkte schijf partitie tool, kunt u Windows 7's "diskpart.exe" Command Line utility. Deze niet-grafische interface biedt meer controle met meer opties, maar lang niet zo gebruiksvriendelijk. U kunt het hulpprogramma 'diskpart.exe' via de zoekfunctie van Windows 7's vinden.

Instructies

1

Klik op de knop "Start" en typ "diskpart.exe" in het zoekveld.

2

Klik op "diskpart" uit de lijst met zoekresultaten de "diskpart.exe" hulpprogramma uit te voeren.

3

Met de rechtermuisknop op "diskpart" uit de lijst met zoekresultaten en klik op "Open file location" om te openen Windows Verkenner in de map waar "diskpart.exe" zich bevindt.

4

Klik op de bovenste adresbalk in Windows Verkenner om te zien het exacte pad naar het bestand "diskpart.exe". Standaard is dit "C:\Windows\System32", maar als het per ongeluk verplaatst is, deze procedure kunt u te verplaatsen.

Tips & waarschuwingen

  • Wees voorzichtig bij het uitvoeren van "diskpart.exe" omdat Gegevensfout gemakkelijk optreden kan als u weet niet precies wat je doet.