Hoe vindt u de informatie van uw SMTP-Server

SMTP is een internetprotocol binnen de TCP/IP suite van protocollen verantwoordelijk voor het indienen van e-mailberichten via het Internet. SMTP werkt binnen de application-laag suite van Internet-protocollen in de TCP/IP suite. Wanneer u zich aanmeldt bij een Internetprovider of e-mailprovider ze vaak krijgt u informatie voor het configureren van uw e-mailclient, zoals: e-mail adres, gebruikersnaam, wachtwoord, de instellingen van de SMTP- en POP3-server. Als u niet meer van de instellingen van de virtuele SMTP-server weet, kunt u contact opnemen met uw e-mailprovider of Controleer de instellingen van uw e-mailcliƫnt.

Instructies

Outlook Express

1

Open Outlook Express. Klik op "Extra", vervolgens "rekeningen." Dit opent het venster "Internetaccounts" dialoogvenster.

2

Selecteer de 'Mail' tab. Selecteer uw mail account in de lijst en klik op 'Eigenschappen'. Hiermee opent u het venster van de eigenschappen van de geselecteerde post.

3

Klik op het tabblad 'Servers'. Uw uitgaande e-mail (SMTP) informatie wordt vermeld onder de rubriek "Server Information".

Windows Mail

4

Windows Mail te openen.

5

Klik op "Extra" en klik vervolgens op 'Accounts'.

6

Klik op uw emailaccount en klik op 'Eigenschappen'.

7

Klik op het tabblad "Server". Uw uitgaande e-mail (SMTP) informatie wordt vermeld onder de rubriek "Server Information".

Microsoft Outlook 2010

8

Klik op "Bestand" en vervolgens "Info."

9

Klik op "Accountinstellingen", dan klikt u op 'Accountinstellingen' uit het venstermenu.

10

Uw e-mailaccount selecteren in de lijst met e-mails en klikt u op "Wijzigen" onder het tabblad "E-mail".

11

Klik op het tabblad "Server". Uw uitgaande e-mail (SMTP) informatie wordt vermeld onder de rubriek "Server Information".